Nerde kaldı etik kural!....

Nerde kaldı etik kural!....

Erdekli soda Bayisi Necati Işık, kendisini hasız rekabet ile batırmak isteyen Ticaret Odası başkanı Hüseyin Uz'u sosyal sayfasından halka şikayet etti.

Erdek'te Soda bayisi olan esnaf Necati Işık, kısa bir süre önce Ticaret Odası Başkanlığına getirilen İş insanı Hüseyin Uz'u kendisini batırmakla sorumlu tutarak yaşanan ticari infazı sosyal medya sayfasından kamu oyuna şikayet etti.

Erdek'te bugüne dek böylesine bir restleşme yaşanmadığı için gündeme bomba gibi düşen orantısız ticari rekabet “zenginlik zehirlenmesi”  olarak yorumlanırken görevi kent ticaret hayatını tümüyle canlandırarak yaşanılacak kazanımın ortak paydaşı olmakla görevli Ticaret Odası başkanı' nın toplumda tepki ile karşılanan davranışının TOBB'de Rifat Hisarcıklı'nın önüne gitmesi hazırlığı yapılıyor.

Erdek Soda bayii Necati Işık'ın sosyal medya sayfasında kent gündemine taşıdığı orantısız rekabetin ne ticarete, nede ahlaka sığmadığı açıklamasında; 

    “HALKA VE ESNAF ARKADAŞLARIMA DUYURUDUR”

“Ben 3 senedir Erdek’te Sırma distribütörlüğünü yapan bir esnafım. Ben ve diğer esnaf arkadaşlarım çalışma ahlaki değerleri içinde satışımızı yapmaktayız.” 

“Yaklaşık 1 aydır Erdek Ticaret Odası Başkanı olan Hüseyin Uz, benim hali hazırda resmi bayisi olduğum ve satış hakkı benim olan Sırma Grup İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürünlerini başka kanallardan satın alıp satışını, firmanın biçtiği piyasa satış değerinin çok altında sattığını görünce kendisini arayıp bu durumu sormak istedim.” 

“Kendisi bana çok zengin olduğunu, isterse bu ürünleri piyasaya bedava verebileceğini, bu işten para kazanmasa da olacağını, onu ticarette kimsenin yenemeyeceğini ve bu saatten sonra benim düşünmem gerektiğini söyleyerek telefonu kapattı.” 

 “Bizler rekabetin her türlüsüne açığız fakat Ticaret Odası başkanının Erdek’te bayiliği olan esnafın ürününü ticari ahlaka uymayan, hırslarına yenik düşerek, ticaret yapmak için değil yok etme mantığı ve zihniyetiyle satış yapması Erdek esnafının hayrına mı?” 

“Saygıdeğer Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Üyeleri sizlere soruyorum; ticaret ahlakını kendine sindirememiş, ticareti kendine egoya döndürmüş ve misyonu diğer esnaf arkadaşlarının ekmeğiyle oynamak olan bir başkandan razı mıyız?”

 “Bugün bana yapılan yarın sizlere yapılmaz mı?”

" Yaptığın açıklama sorduğumuz sorunun cevabı değil. Ben ve ailem hiçbir zaman siyasete malzeme olmadık, 2002 den beri bizim siyasi tarafımız belli, hiçbir zaman da siyasete malzeme olmayız. 

Tüm Erdek’in takdiridir ki bu kelimeyi kullanabileceğin son ailelerden birisiyiz. 

“Erdek’in senin gibi ticari çalışkan insanlara ihtiyacı var.” yazmışsın keşke şahsınla her iletişime geçmeye çalıştığımda üst perdeden ve tehdit vari konuşmak yerine bu medeni dille benimle konuşabilseydin.

  Sosyal medyada gösterdiğin yüzün keşke gerçek yüzün olsaydı. Aynı yazının içinde kendinle çelişkiye girmişsin, bir ürünü birden fazla kişi ticaretini yapabilir diyorsun. 10 yıldır bu sektörde olan birisi olarak resmî bayiliği bir kişide olan ürünü bayi tarafından başka birinin satmasının etik olmadığını çok iyi biliyorsun, ben senin bayisi olduğun hiçbir ürünü satmadım ve satmam da. 

Sen benim ürünlerimi satıyorsun ve bunu fabrika alış fiyatının altında yapıp buna serbest piyasa diyorsun. Bu bahsettiğin uygun fiyatları ürünleri, müşterilere uygun fiyatla sunmayı kendi markanla rekabet etmeye seni davet ediyorum.

 Bu olayda haksız olduğunu, hırslarına yenik düştüğünü, bunun etik olmadığını başta sen ve bu işi yapan tüm toptancılar biliyor. 

Bu konuşmaları daha fazla uzatmayarak seni başkalarının bayiliğini yaptığı ürünleri satma yanlışından vazgeçmeye davet ediyorum."



Anahtar Kelimeler: Nerde kaldı kural!....
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı