Nihayet Bandırma`nın Dekanı oldu

Nihayet Bandırma`nın Dekanı oldu

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Prof. Dr. Mehmet Arslan atandı.



Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu tarafından, ülke genelinde 28 fakülteye dekan atandı.

Yapılan dekan atamaları arasında Balıkesir Üniversitesine bağlı, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Prof. Dr. Mehmet Arslan atandı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahir Alkan, YÖK'ün atamasıyla ilgili olarak, Prof. Dr. Mehmet Arslan'ı, YÖK'e biz önerdik. Bilindiği gibi dekan atamalarında YÖK'e,, üç isim bildiriliyor. YÖK, bizim önerimize uydu ve üç isimden birinci sıradaki Arslan'ı bu göreve atadı. Hem fakülte, hem kendisi hem üniversite için yararlı olmasını diliyorum” dedi.


PROF. DR. MEHMET ARSLAN KİMDİR?

1958 yılında Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Düzyayla Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eleşkirt'te tamamladı. Lise öğrenimini Erzurum'da yapan Arslan, Erzurum Lisesi ve Erzurum Ticaret Lisesi'ni ikincilikle bitirdi. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi, Muhasebe- İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Maliye Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde "Yöneticilik" ve "Denetim Elemanı" görevleri yapan Arslan, Malatya Vergi Denetmenleri Başkanı iken, 1991 yılında İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Öğretim Görevlisi olarak geçti. 1994 yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde "Türkiye'de Vergi Kaçakçılığının Önlenmesinde Vergi Güvenlik Önlemlerinin Etkinliği" isimli tezi ile Maliye Bilim Dalı'nda Doktor olan Arslan, 1999 yılında Mali Hukuk Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında profesör oldu. 01.08.2009-31.07.2010 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri, Ohio State University, Departmant of Politicial Science bölümünde bilimsel araştırmacı profesör olarak bulundu.

Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Maliye Bölüm Başkanlığı yapan Arslan, fakülte kurulu üyeliği, yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde bulundu. Nobel Yayınevince basım ve dağıtımı yapılan Türk Vergi Sistemi, Yaklaşım Yayınevince basım ve dağıtımı yapılan Vergi Hukukunda Zamanaşımı, Yeni Malatya Matbaası'nca basılan Çevre Temizlik Vergisi ve Malatya Belediyesi Uygulaması adlı kitapları vardır. Çeşitli dergilerde hakem ve yazı kurulu üyeliği ve elliye yakın yayımlanmış makale ve bilimsel bildirileri bulunmaktadır. Yeminli Mali Müşavirler Odası Üyeliği ve İdari - Adli yargıda bilirkişilik yapan Arslan evli ve üç çocuk babasıdır.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli