Nimeti gitti, Külfeti kaldı

Nimeti gitti, Külfeti kaldı

Başbakan`ın gelişi ile Bayram yerine çevirilen caddeler`de bayrak temizliği





Hafta sonu Başbakan`ın Balıkesir programı nedeni ile geçeceği güzergahlarda, konuşacağı alanlarda yapılan süslemeler toplanmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta başında başlayan çevresel düzenleme çalışmaları başta mahalli belediyeler olmak üzere konuya ilişkin kamusal alanlarda önemli revizyon geçirdi.

Özellikle bölgemizde ``Ya oğrarsa`` diye başlanılan çevresel düzenlemeler gözle görülür bir çevre temizliğine neden oldu.

Özellikle personelsizlikten dem vurulan Karayollarında taşeron marifeti
ile yolların nekarlarındaki otlar dahi toplandı, bozuk yollara yama yapıldı, çizgiler belirlendi.


Yogun ve etkin çalışmaları büyük bir dikkatle izleyen vatandaşlar zaman zaman `` Keşke başbakan sık sık gelse`` demekten kendilerini alamadı.

Başbakan`ın Balıkesir gündeminde 2.gün adresi olan Bandırma ve Erdek`te de önemli hazırlıklar yapıldı. Öncelikle muhalefet belediyesi olmasına karşın Bandırma Belediyesi Başkan yardımcısı nezdinde çevresel çalışmaları yakından takip etti.

Olası bir olumsuzluğa karşı Cumhuriyet alanı çevresinde çöp bidonları kaldırıldı. Direklerde ve çevrede hiçbir yazılı ilan, afiş ve broşür bırakılmadı.

Ana geçiş güzergahlarında sadece AKP Bayrakları sallandı. Ayrıca devri ve yıkımı yılan hikayesine dönen Tekel Tütün işleme müdürlüğü binasının bulunduğu alan Belediye tarafından temizlenerek mitinğ araçları için otopark haline getirildi.


Hafta sonu geçti yoğun hazırlıkların yorgunluğu bitti. Şimdi Bayrakların kaldırılması işlemi başladı. AKP Gençlik kolları bu görevi Etimaden`e ait İtfaiye aracı ile sürdürüyor.

Özellikle ana güzergahlardaki trafiği engellememek adına gece yapılan bu çalışmada bu olumsuzluğa neden olmamak için büyük çaba gösteriliyor..







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli