Niyazi Dede’den çocukları sevindirmeye devam

Niyazi Dede’den çocukları sevindirmeye devam

Gönül insanı Niyazi Çaylak, emekli maaşı ile çocuklara kitap ve armağanlar dağıtıyor.

Niyazi Çaylak, çocukları sevindirmeyi sürdürüyor. 1937 yılında doğan Çaylak, yaklaşık iki yıldan beri Bandırma’nın İnönü Caddesi başta olmak üzere pazar yerlerinde gördüğü 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine eskiden “Kerrat cetveli” denilen “çarpım cetveli”nden iki soru sorup, doğru yanıt aldıktan sonra kendilerine kitap veya kırtasiye armağanı veriyor. 

Çaylak, emekli maaşıyla aldığı armağanları çocuklara dağıtmasının nedenini şöyle açıkladı:

“İstiyorum ki çocuklarımız matematiği çok iyi öğrensinler. 1999 yılında, Almanya’dan Türkiye’ye geldim. Eski yıllarda çok seyahat ederdim. Ancak araya pandemi girince bu seyahatleri yapamadım. Kızım hostes, oğlum ise Dubai’de iş adamı. Daha önce seyahatler için harcadığım parayı, çocukları sevindirmeye harcamaya başladım. İki yıla yakın süredir, çocuklara çarpım cetvelinden sorular sorarak onlara armağanlar verip, matematiğe motive etmeye çalışıyorum. Bugüne kadar yaklaşık 1.500 çocuğumuza armağanlar verdim. Yaz aylarını geçirdiğim Erdek Dalyan’da da bu uygulamamı sürdürüyorum. Onların sevindiğini görmek beni mutlu ediyor. Dağıttığım kitaplar arasında Atatürk’ün yazdığı NUTUK ve Ata’mızı anlatan diğer kitaplar var. Bugüne kadar 400 adet NUTUK armağan ettim. Günümüzde Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar var. Buna çok üzülüyorum. Ancak Türk Milleti’ne Atatürk’ü asla unutturamazlar.”

NEVAKÂR TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU’NDA

87 yaşındaki Niyazi Çaylak, Türk Sanat Müziği’ni de çok seviyor.

Bandırma’daki Nevakâr Türk Sanat Müziği Topluluğu’nda yer alan Çaylak, konserlerde seslendirdiği solo şarkılarla alkış topluyor. 

Nevakâr Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun üç kurucusundan biri olup, koronun en yaşlı üyesi konumunda bulunan Niyazi Çaylak, “Koromuzun bugünlere başarıyla gelmesinde en büyük pay sahibi şefimiz Vedat Sevkal’dır” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



NiyAzi Çaylak
28.02.2024 11:01:45
Ödüllere devam

Anahtar Kelimeler: Niyazi çocukları sevindirmeye devam
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı