?O bina Bandırma´nın, senin değil!?

?O bina Bandırma´nın, senin değil!?

Namık Havutça´dan Edip Uğur´a: ?O bina Bandırma´nın, senin değil!? ?Dört dönem milletvekiliydin, Balıkesir´e, Bandırma´ya ne yararın dokundu??

 

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma´nın eski tarihi binasını Bandırma Belediyesi´ne vermeyeceğini açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a, ?O bina Bandırma´nın, senin değil!? diye seslendi.

/resimler/2016-3/14/2358039529455.jpg

Uğur´un, ?O binayı Bandırma Belediyesi´nden değil, İl Özel İdaresi´nden aldık? şeklindeki sözlerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

?Bu tarihi bina öz be öz Bandırma´nın malıdır. Bu binayı, Bandırmalılar istemektedirler. Bandırma´da yaşayanların temsiliyet makamı ise Bandırma Belediyesi´dir. Yalnız bu bina değil, Bandırma´daki tüm cadde ve sokaklar da bu kentte yaşayan, onları kullanan Bandırmalılarındır. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Bandırma´daki cadde ve sokaklardan otopark geliri almaya da hakkı yoktur. Yine, itfaiye de ilçe belediyelerine bırakılmalıdır. İlçeleri, kendi yangınlarına müdahale, caddelerini sulama hakkının ellerinden alınması anlamsızdır.?

/resimler/2016-3/14/2358253279937.jpg

ÖNERGE VERMEK ANAYASAL HAKKIMIZ

Uğur´un, Bandırma´da düzenlediği basın toplantısında, kendilerine yönelik olarak kullandığı, ?TBMM´ye önerge verilmekle sorunlar çözülmez? sözüne de yanıt veren Havutça, ?Önce, kendisi, Büyükşehir´in 1 milyar dolara yakın bütçesini nasıl kullandığını açıklasın? dedi.

/resimler/2016-3/14/2358497811600.jpg

Muhalefet milletvekillerinin hükümeti ve idareyi denetlemeleri görevinin bulunduğuna işaret eden Havutça, şunları söyledi:

?Kuş Cenneti ile ilgili verdiğimiz önerge Edip Uğur beyi rahatsız etmiş, anlaşılan. Kuş Cenneti ve Kuş Gölü,  bugün bataklık durumunda. Geçtiğimiz günlerde Kuş Cenneti´ne giderek, muhtar ve balıkçılarla görüştük. Gölde yayın balığının kalmadığını söylediler. Böyle giderse Kuş Cenneti´nin geleceğini karanlık gördüklerini belirttiler.  Bu gelişmeler yaşanırken Edip Uğur, acaba gölün kirliliği ve sorunları ile ilgili olarak bugüne dek ne gibi araştırma yaptırmış? AKP´de dört dönem milletvekilliği yaptı ve partisinde, üst düzeyde sorumluluk aldı? Onun dönemi de dahil, 40 yıldır Kuş Cenneti´ne, devletçe bir çivi bile çakılmadığını bilmiyor mu? Dört dönem milletvekilliği döneminde, Balıkesir´e, Bandırma´ya ne yararın dokundu??

/resimler/2016-3/14/2359183125029.jpg

  Havutça, Erdek mezarlığında yatan Hıristiyan Peter Matthiessen´in durumuyla ilgili olarak Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve İl Müftüsü ile görüşeceğini vurgularken, ?Olayı, gazeteci Önder Balıkçı´nın, ?İsmi Peter, artık yeter´ başlıklı yazısından okudum ve çok üzüldüm. Böyle bir iş olur mu?? dedi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2016-3/14/2359543594137.jpg



Anahtar Kelimeler: bina Bandırma senin değil
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false