O beğeni gözaltı getirdi.

O beğeni gözaltı getirdi.

Erdek belediyesi seçilmiş Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, sosyal medyada başkasının hesabından yapılan paylaşıma beğeni yaptığı için göz altına alındı.

Erdek Belediyesi seçilmiş Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, 15 Temmuz ile ilgili paylaşımlarından dolayı Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ikamet ettiği konutunda gözaltına alındı.

Mim. Hüseyin Sarı hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandasını yapma suçlarından dolayı adli soruşturma başlatıldı.

Başkan Sarı bu iddia ile 15 Temmuz saat 23.oo te Ocaklardaki evinden alınarak getirildiği Erdek İlçe Emniyet müdürlüğü gözetiminden sabah saat 09.00 da getirildiği Erdek Adliyesinden Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandı.

Erdek Adliyesinde sorgulamaya Mim. Hüseyin Sarı’nın yanı sıra Av. Pakize Ciciler, Av. İsfendiyar Ülker, Av. Namık Havutça, Av. Canan Kırdar katıldılar.

Nöbetçi Cumhuriyet savcılığı sorgulamasından sonra hakkında oluşturulan dosya ile birlikte nöbetçi Sulh Ceza mahkemesine sevk edilen Mim. Hüseyin Sarı buradaki yargı kararı ile haftanın üç günü Adli Kontrol şartı ile tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Başkan Sarı’nın Erdek adliyesindeki sorgulama sürecinde partilileri ve sevenleri yanı sıra Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Önceki dönem Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç yalnız bırakmadı.

Mim. Hüseyin Sarı’nın yaklaşık 14 saat süren gözetim ve sorgulama süreci Adli kontrol şartı ile salıverilmesi sonucu sevenleri içinde sevgi gösterisine dönüştü.

Adliye çıkışı sevenleri ile birlikte Pazar meydanındaki işyeri TASARI MİMARLIK ofisine gelen Başkan Hüseyin Sarı, burada “geçmiş olsun” dileklerini kabul etti.

Sarı, yaptığı açıklamada sosyal medya Facebook’ta başkası tarafından paylaşılan eski bir görüntüyü beğeni yapmasından kaynaklandığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: beğeni gözaltı getirdi.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı