O bir Bandırma sevdalısı

O bir Bandırma sevdalısı

Ertuğrul Aydos: “Eski Bandırma’da insanlar daha mutluydu”

Bandırma sevdalısı Ertuğrul Aydos, yardımseverliği ile takdir topluyor.

1947 yılında, Bandırma’da doğan ve “Ayvaz” lakabıyla tanınan Ertuğrul Aydos, son günlerde, Bandırma’da uygulanan “askıda ekmek” kampanyasını zenginleştirerek, buna çeşitli gıda ürünlerini de ekledi.

Yardıma muhtaç vatandaşlara destek vermekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Aydos, “İnsanları mutlu etmek, bana da mutluluk veriyor” dedi.

1979 yılında, Bandırmalı işadamı rahmetli Münip Çoker’in şirketinde çalışmaya başlayıp, burada 29 yıl aralıksız çalıştıktan sonra 2013 yılında emekli olduğunu belirten Aydos, “Münip Bey’i çok severdim. Nur içinde yatsın” diye konuştu.

1966 yılında, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun olan Aydos, Bandırma’daki çocukluk ve gençlik yıllarında, birçok esnafın yanında çalıştığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Ben de garibanlıktan geldim. İnsan, hiçbir zaman geçmişini unutmamalı. Eski Bandırma’ya baktığımda, insanların, bugüne göre çok daha mutlu olduklarını düşünüyorum. Evlerimizin kapıları açıktı. Kimse kimseye zarar vermez, hırsızlıklar olmazdı. Komşular arasında yardımlaşma çok fazlaydı. Rahatça kapılarımızı çalıp, birbirimizden tuz, kahve, şeker isteyebilirdik. Şimdi ise aynı apartmanda oturan bir kişi ölüyor, haberimiz bile olmuyor. Ancak her şeye rağmen Bandırma’yı çok seviyorum. Bandırma, cennet gibi bir yer.”

Gençlik yıllarında futbol oynayıp, Şehit Mehmet Günenç Lisesi futbol takımının formasını da giyen, ayrıca atletizm sporuyla da uğraşan Aydos, geçtiğimiz yıllarda, İstanbul kulüplerinden Davutpaşaspor’un da başkanlığını yaptı.

Bandırmaspor’un başarısı için de destek verdiğine dikkati çeken Aydos, “Herkes, Bandırmaspor’a maddi-manevi destek olmalıdır” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma sevdalısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli