O meftalar sizden hesap sorar

O meftalar sizden hesap sorar

Burası ``Şehitlik değildir`` diyen can veremez




Erdek
belediye meclisine gelen bir gündem ile kent girişindeki Şehitliğinin özelliğini yitirmiş olması öne sürülerek, buraya yeni bir cami yapılmak istenmesi kenti böldü.


Vicdan sahibi kimseler Cami adı altında Şehitlik üzerinde üzerinde oynanmak istenen oyunların, Vicdan sahibi kimselerin davranışı olamayacağı görüşünde birleşirken, Erdek`te ecdadına ait bir kabri dahi bulunmayan kimselerin bu konuda fetfa vermeside mamidar olarak karşılanıyor.

Osmanlı`dan günümüze uzanan arterde her daim vatan bütünlüğü adına yaşamlarını kaybeden insanlar ile hayatlarında Erdek`in ilmi ve hayri hizmetlerinde vakfetmiş insanların kabirlerinin yer aldığı Şehitlik`te, yine Erdek`in yakın tarihte tanıdığı Şehr-i emin lerinden Memduh Arslan`da kabri bulunuyor, Amelleri kesilmiş, cansız vücutları toprağa düşmüş, canlıdan bir fatiha bekleyen Şehitlikteki meftaların kemiklerini toplayarak yerine Cami yapmak isteyenler bilsinler ki, O fanilerin tırnakları akıbeti mechul bu kimselerin yakasında olacaktır.

Her kim olursa olsun !...

Makamı mevkii hiç önemli değil, burada kendi ecdadı yatmış olsa idi bu rahatlıkla tavrını koyabilecekmiydi.

Erdek büyüyerek gelişiyor, Kent gelişimine dar gelen imar kıyafeti, açılmak istendiğinde buradan geçen sokağın adına ``Şehitlik sokağı`` adı verilmiş bu belirgin hatlar tarihe dayalı o kadar derin izler bırakmış ki, Şehitlik`te var olan asırlık selviler bunun en yakın belgesi olmuş, Kabirleri silinmiş de, İsimleri unutulmuş da olsa geçmişten günümüze birileri buraya hep sahip çıkmış, Gün gelmiş fidanını sulamış, Gün gelmiş kabirleri kireçlemiş ama meftaların fatihası hiç eksik olmamış.

Bu anlamda yazılacak çok şey var ama şimdilik diyeceğimiz, ``Cami`ye karşımısınız`` söylevi altında konuyu amaca alet etmek ne insanlığa nede yüce dinimiz ile bağdaşmaz.

Son söz olarak hatırlatmak istediğimiz Şehitlik üzerinden siyaset yapmak isteyenler bilsinler ki, orada yatan yüce insanları ruhu sizi hiç yanlız bırakmayacaktır.

Sel gider, kum kalır, gün gelir akıbete intikal vakti geldiğinde bu meftaları tırnakları sizin yaklanızda olur.

Kim ki buraya ``Şehitlik değildir`` diyorsa onun imanından şüphe duyarım...








ayhan kalemkoy
5.07.2012 23:02:55
yazık be yazık hiçmi allahtan korkunuz yok yokmu başka bir yer şehit yok diyen saten bizden deyildir bunu araştırmaklazım neden acaba bana sağında solunda yapılan bınalar yer satamıyor gıbı geldi

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı