Ocaklar turizmi zorda

Ocaklar turizmi zorda

Ocaklar´dan sorumlu Erdek Belediye Meclis üyesi Hasan Yapakçı: ?Büyükşehir yasası Ocaklar turizmine büyük darbe vurdu?

Erdek Belediyesi´nin Ocaklar Mahallesi´nden sorumlu meclis üyesi Hasan Yapakçı, ?Balıkesir´in Büyükşehir olması, Ocaklar turizmini 30-40-50 yıl geriye götürdü? dedi.

Ocaklar´ın belediye olduğu dönemlerde turizm açısından büyük bir sıçrama yaparak, ülkemizin tanınmış turistik yöreleri arasına girdiğini vurgulayan Yapakçı, şu değerlendirmede bulundu:

?Tabii ki, o dönemlerde Ocaklar´ın kendisine ait bir belediyesi vardı. Beldenin her sorununa hemen anında el atıyor ve çözüm getiriyordu. Buna paralel olarak de turizmde bir çiçek gibi açmıştı. Balıkesir´in Büyükşehir olması ve tüm yetkileri kendisinde toplamasının ardından ise her şey, alt üst oldu. Ocaklar, adeta kafası koparılmış, nereye gideceği belli olmayan bir tavuğa dönüştü. Çünkü, 100 kilometre uzaktan, yazın nüfusu 40 binleri aşan Ocaklar´ın sorunlarına anında çözüm üretme olanağı yoktu. Erdek Belediyesi ise zaten kendisi ekonomik darboğazda bulunmasına karşın yine de Ocaklar´ın sorunlarına çözüm getirme çabası içinde bulunuyor ama onun bu olumlu girişimleri de yetmiyor. Kısacası Büyükşehir, Ocaklar turizmine çok büyük bir darbe vurdu.?

/resimler/2018-3/1/2051106372607.jpg

Yapakçı, Ocaklar sahilindeki çay bahçelerinin, ruhsatsız olması nedeniyle mahkeme tarafından verilen yıkım kararını Yargıtay´ın da onayladığını belirtirken, ?Bu yıkımın uygulanmaması için siyasi iktidarın çıkaracağı yeni bir yasaya ihtiyaç var. Çünkü bu çay bahçeleri, Güney Marmara Bölgesi´nden gelen çok sayıda vatandaşın dinlendiği ve huzur bulduğu yerlerdi? diye konuştu.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ocaklar turizmi zorda
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı