Ocaklar cinayeti sanığına ceza artımı

Ocaklar cinayeti sanığına ceza artımı

Olay, hem 3 masum insanın hayatını kaybetmesi, hemse meydana gelen olayın etkisi dolayısı ile Ocaklar'ın turizm ekonomisi önemli kayba uğramıştı.

Bursa Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde, 2019 yılında meydana gelip, üç kişinin yaşamını yitirmesi olayının sanığı Erdem Turan’a verilen cezayı ağırlaştırdı.

 “İstinaf Mahkemesi”, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Erdem Turan’a, kasten öldürme, kasten öldürme teşebbüsü, nitelikli kasten öldürme suçlarından verdiği üç müebbet, 9 yıl hapis, 10 yıl hapis cezasını yetersiz buldu. 

Mahkeme, halen Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Erdem Turan’ın cezasını artırarak, müebbet hapis, ağırlaştırılmış müebbet hapis'e, 9 yıl hapis ve 10 yıl ağır hapis cezasına dönüştürdü. Karar, 5 Aralık 2022 tarihinde yapılan duruşmada alındı. 

İstinaf Mahkemesi’nin kararla ilgili açıklamasının özetinde, “Henüz kesinleşmemiş bulunan ve Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen hüküm özeti olup, sanığın cezaevindeki şahsi dosyası ile birleştirilmesi ve gereği” belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

12.08.2019’da, Ocaklar’daki Çağlayan Aile Çay Bahçesi’ne gelen Erdem Turan, burada görevli bulunan Emrah S’yi öldürmek kastıyla tüfekle ateş açmış, bu sırada çay bahçesinde bulunan Selin Cebeci(10), Kenan Balkan(54) ve Mehmet Solaklar(46) yaşamlarını yitirmiş, Emrah S ise yaralanmıştı.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, olayın sanığı Erdem Turan’a üç kez müebbet hapis, 9 yıl hapis, 10 yıl hapis cezası vermişti. Olay sırasında Erdem Turan’la birlikte Ocaklar’a gelen Ogün A’ya, Emrah S’nin yaralanmasına katıldıkları gerekçesiyle 12 yıl, Kader K’ya ise aynı suçtan 6 yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, bu iki kişi hakkında, olayda yaşamlarını yitiren üç kişinin ölümlerinde bir etkileri olmadığı gerekçesiyle beraat kararı vermişti.

Bu kararı, olay sırasında yaşamlarını yitirenlerin aileleri ve yakınları İstinaf Mahkemesi’ne taşıyarak itiraz haklarını kullanmışlardı.



Anahtar Kelimeler: Ocaklar cinayeti sanığına artımı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı