Ocaklar katliamı için son söz yargıda

Ocaklar katliamı için son söz yargıda

Sona yaklaşılan cinayet davasında, sanık Erdem Turan için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

Erdek’in Ocaklar Mahallesi’nde, 11 Ağustos 2019 günü, “Çağlayan Aile Gazinosu”nda açılan ateş sonucunda 3 kişinin ölümüne yol açan olayla ilgili tutuklu 3 sanığın yargılanması sürdürüldü.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki beşinci duruşmada tutuklu sanıklar Erdem Turan, Ogün Akgün ve Kader Kan, savunmalarını cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla yaptılar. Olayda yaşamlarını yitirenlerin yakınları ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu mahkeme salonunda, esas hakkında mütalaasını veren savcı, 9 yaşındaki Selin Cebeci, 46 yaşındaki Mehmet Solaklar ve 54 yaşındaki Kenan Balkan’ın yaşamlarını yitirmelerine neden olan Erdem Turan’ın, biri ağırlaştırılmış olmak üzere 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasını, Ogün Akgün’e ve Kader Kan’a ise eğlence yerinin güvenlik görevlisi Emrah Saltık’ı, kasten öldürme girişiminden ceza verilmesini istedi.

Erdem Turan, cezaevinden yaptığı savunmada, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, olayın yaşandığı eğlence yerine Emrah Saltık’ı korkutmak amacıyla gittiğini öne sürerek, tahliyesini istedi.

Erdem Turan, kendisine ait pompalı tüfeğini olaydan önce Ogün Akgün’e ait berber dükkânına bırakıp sonra aldığını belirterek, “Ogün Akgün’ün, benim eğlence yerine gideceğimden haberi yoktu” dedi.

Ogün Akgün, savunmasında, Erdem Turan’ın, işyerinden tüfeği aldığında kendisine, tüfeği İlhanlar Mahallesi’ne götüreceğini söylediğini belirterek, “Benim işim ve ailem var. Böyle bir olayın içinde neden yer almayı isteyeyim? Emrah Saltık ile bir düşmanlığım yok. Erdem, ben mekanın içindeyken tüfeği ateşledi. Bunu bilsem, vurulabileceğim endişesiyle mekânın içinde durmazdım. Olayı Erdem’in yaptığını, hastaneye gittiğimde öğrendim” dedi.

Mahkeme heyeti, Ogün Akgün’ün avukatı Erkut Gürsoy’un, olay yerinde keşif yapılması, ayrıca Elif Akgün, Erman Eroğlu ve Oğuz Akgün’ün tanık olarak dinlenmesi talebini kabul etmedi.

Sanıklar Erdem Turan, Ogün Akgün ve Kader Kan, cezaevinden yapılan MEBSİS bağlantısında, bundan sonra yapılacak duruşma için mahkeme salonuna gelmek istemediklerini belirttiler.

Mahkeme, karar duruşması için 5 Şubat 2021 günü, saat 14.20’ye ertelendi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Selin Cebeci’nin annesi Sinem Cebeci, üç sanığın da olayı bilerek yaptığını belirterek, “İnşallah, sanıkların tahliyesi yönünde bir karar alınmaz. Biz de bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Duruşmalarda, tutukluların ailelerinin olduğunu öne sürüp, tahliye talep ediyorlar ama bizim ailemizin mahvolduğunu düşünmüyorlar. Yüreğimizin yandığının farkında bile değiller” dedi.

Mehmet Solaklar’ın eşi Sibel Solaklar da, 3 sanığın cezalandırılmasını isterken, “Savunma yaparken tabii ki bir şeyler söylüyorlar ama onlar, içeride bile olsa ailelerini görebiliyorlar. Biz ise göremiyoruz. Çünkü üçü de mezarda. Hiçbir suçu olmayan insanlar mezara girdi. Onlar ise rahat. Bizim yüreğimiz kanıyor. İnşallah hak yerini bulur” diye konuştu.

Bilindiği gibi, Erdem Turan, 10 Ağustos 2019 günü, Ocaklar Mahallesi’ndeki Çağlayan Aile Gazinosu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Emrah Saltık ile kavga etmişti. Ertesi gün, Ogün Akgün’ün işyerindeki pompalı tüfeğini alarak, Kader Kan’ın kullandığı taksiye binip, eğlence yerinin önüne gelen Erdem Turan’ın açtığı bir el ateş sonucunda tüfekten çıkan saçmalar, aileleriyle birlikte aynı yerde bulunan Selin Cebeci, Mehmet Solaklar ve Kenan Balkan’a isabet ederek yaşamlarını yitirmelerine neden olurken, 11 kişi de yaralanmıştı.

Gözaltına alınan Erdem Turan, Ogün Akgün ve Kader Kan, tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.



Anahtar Kelimeler: Ocaklar katliamı yargıda
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı