Ocaklar Maya takvimine, karşı atak yaptı

Ocaklar Maya takvimine, karşı atak yaptı

Maya Takvimiyle, kıyamet senaryolarıyla nemalanan Şirince köyüne, Ocaklar beldesinden cevap var.




21 Aralık 2012`de biten Maya Takvimiyle, kıyamet senaryolarıyla nemalanan Şirince köyüne, Ocaklar beldesinden cevap var.



21 Aralık 2012′de biten Maya Takvimiyle, kıyamet senaryolarıyla ve kıyametten etkilenmeyeceği dedikodularıyla nemalanan Şirince köyüne, Ocaklar beldesinden anlamlı ve esprili bir cevap geldi.  Verilen bu cevap bazı basın mensuplarının ilgisini çekti. Sizin oralarda Şirince'den daha sağlam bir yer varmış…” şeklinde telefonlar geldi. İlgi gösteren basın mensuplarına ve tatilseverlere teşekkür ediyoruz.  Sosyal medyada ilgiyle paylaşılan ilan ekte görülebilir.

Ocaklar Beldesi Hakkında:
Güzel ülkemizin her memleketi güzel ve her yöresi farklı. Bunlardan biri Balıkesir ili, Erdek ilçesine bağlı olup Kapıdağ yarımadasının batı tarafında bulunan Ocaklar beldesi. Ormanlık dağlar ile Marmara denizi arasında yuvalanmış şirin bir beldedir.

Eski adıyla Ocaklar köyü olan bu beldenin akıllı belediye yönetimi sayesinde son yıllarda geçirdiği değişim incelenmeye değerdir. 1924 yılından önce Rumların yaşadığı Ocaklar beldesi "Gonia" adıyla bilinmektedir. Erdek`li yerli manavlar Gonia isminitürkçeleştirip ‘Konya' olarak telaffuz etmişlerdir. 1924 Lozan mübadelesiyle Selanik/Karacaova (karacaabat) kazasına bağlı Tresino, Prebodişta, Strupino ve Kapinya köylerinden 70 aileyle gelen Pomaklar, Ocaklar nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturmuştur. Günümüzde  turizmleşmenin getirdiği artan nüfüs ile  sayıları azalmış olsa da Pomakları halen görmek mümkündür. Özellikle Çanakkale bölgesinde sayıları hayli fazla olan ve Türkiye`nin dağınık yerlerinde bulunan Pomaklar internet sayesinde birbirleriyle iletişim kurup biraraya gelmektedirler. Ocaklar beldesinin başlıca gelir kaynakları zeytincilik ve turizmdir. Ocaklar beldesi 3 km`lik sahili ile Kapıdağ`ın en uzun sahiline sahip beldedir ve mavi bayraklı deniziyle önemli bir turizm noktası olmuştur. Sadece yüzmeye meraklı olanlar değil trekking meraklılarının da gelip doğa yürüyüşleri yaptığı beldede denize sıfır aile pansiyonundan yıldızlı otellere kadar geniş konaklama seçenekleri mevcuttur. Ocaklar beldesinden arabayla ya da bisikletle Kapıdağ yarımadası turu yapılabilineceği gibi Avşa, Marmara gibi adalara sefer düzenleyen motorlar ile adalar turu da yapmak ve adaları dolaşmak da mümkündür. Ayrıca eğlence isteyenler de unutulmamış olup aileler için canlı müzikli küçük gazinolar, çay bahçeleri, gençler için diskotekler bulunmaktadır. Spor isteyenler için koşuya ve bisiklete uygun sahil caddesi, tenis kortları, basketbol sahası, halı futbol sahası gibi olanaklar da mevcuttur. Kısaca Ocaklar beldesi sayesinde hem şirin bir memleketi yakından tanır hem de kafanızı dinlendirecek bir tatil yaparsınız.

Ocaklar beldesine varsa arabanızla ulaşabileceğiniz gibi bazı otobüs firmaları Erdek'e seferler düzenlemektedir. Erdek otogarında inip 10 dakikalık bir minibüs yolculuğu ile Ocaklar beldesine ulaşabilirsiniz. Ocaklar beldesinin fotoğrafları için buradaki web siteyi inceleyebilirsiniz: http://www.ocaklar.co









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli