Ocaklar plajı onlardan soruluyor

Ocaklar plajı onlardan soruluyor

Binlerce kişinin denize girdiği Ocaklar plajında sadece 2 cankurtaran görev yapıyor

Bayram tatili ile birlikte büyük hareket kazanan bölge turizmi  bir çok olumsuzluğu da beraberinde getirdi.

Bunların başında ilk plajların yaşam koşullarına uygun standartta getirilememesiydi. BBŞ Belediyesi Ocaklar'da plaj için hazırladığı 3 kabin 3 mopo tuvalet yerlerine monte edilmesine rağmen hizmete alınmadı.

Bu durumda tuvaleti kullanamayan öfkeli vatandaşın birisi sert bir tekme darbesi ile kapısı kilitli bulunan VC nin kapısını kırdı.

Ocaklar plajında vazifesinin başında olan tek görevliler Cankurtaranlardı. Asıl görev yerleri Erdek İtfaiye amirliği olan İsmail Alcan ile Tacettin Kaplan görev ve sorumlulukları çerçevesinde tamamladıkları cankurtaran kursları sonucu aldıkları belge ile 5 yıldır Kapıdağ'ın çeşitli noktalarında görevlendirildikleri plajlarda Cankurtaranlık yapıyorlar.

Alcan ile Kaplan ikilisinin bu sezonki görev yerleri Ocaklar plajı, İkilinin 3 mt lik gözetleme kulesi ile kıyıda hazır bekleyen bir adet Zodyak botları var.

Gözleri sürekli gözlemde olan ikili yemek arası dahi vermeden görevlerinin başında beklerken her hangi bir olayın yaşanmaması içinde dua ediyorlar.

İşte Büyükşehir'in Ocaklar plajındaki idari merkezi herşey düşünülmüş ancak şu anda sadece Cankurtaran ve kabinlerden başka aktif birşey yok

Büyükşehir Ocaklar plajının bir bölümünde Engellileri de unutmamış, Cankurtaran birimi önünde Engelliler için yapılan ahşap platform kendisini kullanacak Engelli bekliyor.

Ocaklar plajının 3 ayrı noktasında bulunan Kabin ve Tuvaletlerden, kabinler kullanılırken, tuvaletler ne yazık ki hala devreye alınması bekleniyor.

Öfkeli vatandaş tarafından  kilitli olduğu için kapısı  kırılan tuvaletler

BBŞ Belediyesi tarafından Ocaklar plajına kurulan 3 tuvalette 1 erkek, 1 bayan ve 1 engelli bölümü bulunuyor.

Ocaklar plajını standart kılan başka bir özelliği ise merkezi noktada toplanan sosyal donatının yanında Mavi bayrak platformu bulunması. Temiz deniz, temiz plaj belgeli olduğunu gösteren Mavi bayrak Ocaklar plajının orta göbeğinde dalgalanıyor.



Anahtar Kelimeler: Ocaklar plajı onlardan soruluyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı