Ocaklar, Taş adam anıtı istiyor.

Ocaklar, Taş adam anıtı istiyor.

Ocaklar kamu oyu ilk mecliste gündeme alınarak beldenin simgesi Taş Adam anıtı istiyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü mahallelerine taş işçisi heykeli talepli afişle kutlayan Ocakların heykel kampanyası yoğun ilgi gördü.

Erdek`e bağlı Ocaklar mahallesi adını aldığı taş ocaklarında uzun yıllar emek vermiş olan taş işçilerinin anısına taş işçisi heykeli konulmasını Erdek Belediye Başkanlığından istedi.

Ocaklar sakinleri sosyal medyada paylaştıkları afiş ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarken aynı zamanda mahallelerine taş işçisi heykeli konulmasını talep ettiler.

Sosyal medyada başlayan  kampanya büyük ilgi gördü. Erdek belediye başkanlığına sosyal medya  e-posta vb.  yoluyla Ocaklarda taş işçisi heykeli konulması talep edilmeye başlı.

Ocakların 1 Mayıs ve taş işçisi heykelli afişi Erdek Belediye Başkanlığı ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarıya ait sosyal medya hesaplarının da dikkatini çekti ve paylaşıldı.

Söz konusu kampanyaya sosyal medyadan ilginç yorumlar da gelmeye başladı. Yorumlar arasında heykelin Ocakların taşlarından olan granit taşından olması heykeli ünlü sanatçı Prof. Yılmaz Büyükerşen`in yapması heykelin önünde Ocakların tarihini anlatan bir plakanın konulması gibi yorumlar geldi.

Ocaklar halkı 1 Mayıs`ta başlattıkları kampanya ile  konunun Erdek Belediyesinde gerçekleştirilecek ilk meclis toplantısında dile getirilmesini ve dileklerinin gerçekleşmesini bekliyor.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı