Ocaklar'a ilk turizm tesisi 1970'te yapılmıştı

Ocaklar

Prof. Dr. Enis Kortan, ODTÜ'lü öğrencilerle küçük bir motel gerçekleştirmişti

Ocaklar'a ilk turizm tesisi 1970'te yapılmıştı
Prof. Dr. Enis Kortan, ODTÜ'lü öğrencilerle küçük bir motel gerçekleştirmişti
Hâlen, Güney Marmara Bölgesi'nde turizmin cenneti olarak bilinen Ocaklar beldesinde turistik ilk tesis, o dönemde köy statüsünde bulunan yörede, Mimar, Prof. Dr. Enis Kortan'ın başkanlığındaki 40 kişilik bir Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) öğrencisi tarafından gerçekleştirilmişti.
Ocaklar'da yazlığı bulunan Prof. Dr. Enis Kortan, kendisini ziyaret eden Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak ile o günleri bir kez daha yaşarken, şunları anlattı:
"O yıllarda ODTÜ Rektörlüğü'nün, turizmin gelişmesi için köylere destek projesi vardı. Rektörlük, Ocaklar Köyü için de Mimarlık Fakültesi olarak bizi görevlendirdi. 40 öğrencimizle birlikte geldiğimiz Ocaklar'da, o dönemin muhtarı olan Hasan Öner'in, bize verdiği köy arazisine tek katlı bir moteli üç ayda inşa ettik. Bugün, Belediye Başkanımız Hüseyin Durak'ın büyük çabalarıyla Ocaklar turizminin geldiği noktadan büyük mutluluk duyuyorum."
Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak da konuşmasında, Prof. Dr. Enis Kortan'ın, belediye olarak gerçekleştirdikleri birçok projeye hiçbir karşılık beklemeksizin destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine teşekkür etti.

Prof. Dr. Kortan, Ocaklar'a desteğinin bundan sonra da süreceğini belirtti.



Veli Üstüner
17.07.2021 15:18:29
Süper Enıs hocalardan bu ülkede daha çok olsa.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false