Ocaklar'da 2. boğulma vakası

Ocaklar

Ocaklar'da 25 yaşındaki Abdülillah Karakaş'ın boğulma olayı ardından bugün deniz yatağının açığa sürüklediği 17 Yaşındaki Fatih Bozkurt'un hayata döndürülmesi çabası sürüyor.

16 Ağustos Çarşamba sabahı saat.05.00 sularında Ocaklar’da iskelesinden denize düşerek başını çarpmak sureti ile boğularak hayatını kaybeden Abdülillah Karakaş (25) sevk edildiği Bursa adli tıp kurumu tespiti sonrası, defin için memleketi Ş.Urfa’ya gönderilmişti.

Olayın sıcaklığı geçmeden yaklaşık 50 saat sonra 18 Ağustos Cuma bugün yine Ocaklar’da aslen Malatyalı olan Fatih Bozkurt (17) bindiği şişme deniz yatağının rüzgara kapılarak açılması ve dalganın etkisi ile deniz yatağından düşmesi sonucu meydana gelen boğulma olayı tatilcilerin moralini bozdu.

Bugün, Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesinde meydana gelen 2. Boğulma vakasında saat 13.00 dolaylarında 17 yaşındaki Fatih Bozkurt deniz yatağı ile denize açıldı.

Rüzgârın etkisiyle açığa sürüklenen deniz yatağından düşen Fatih Bozkurt’un çırpınışlarını fark eden vatandaşlar olayı plajda görevli Cankurtaran’a bildirdiler.

İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ekipleri, ambulans ve polis sevk edildi.

Denizden çıkartılan gencin bilinci kapalı olarak ilk müdahale sonrası ambulans ile Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Fatih Bozkurt Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Talihsiz genç Fatih Bozkurt’un yaşama döndürülmesi noktasında Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sonuçsuz kalması üzerine yakınlarının da isteği üzerine Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Talihsiz gencin yakınları Erdek ve Bandırma’da sürdürülen müdahaleler sürecinde kendisini yalnız bırakmadılar. Acil kapısında saatlerce içerden gelecek sevindirici bir haber bekleyen Fatih Bozkurt’un yakınları Erdek ve Bandırma’dan sonra ambulansı takip ederek Kocaeli’ye gittiler.



Anahtar Kelimeler: Ocaklar' . boğulma vakası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı