Ocaklar'da SALYA avı

Ocaklar

Büyükşehir, Ocaklarda geniş kapsamlı Müsilaj temizliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında uygulamaya konulan Marmara'ya özel koruma ve temizlik programı gereği alınan önlemler dün oluşturulan bilim kurulu ile kendi standartları üzerine oturtuldu.

Marmara'ya kıyısı bulunan 7 il, 91 ayrı noktada başlatılan Salya temizlik mücadelesi ise aralıksız sürdürülüyor. Balıkesir'e karası olan Bandırma, Erdek ve Marmara ilçeleri dışında Gönen Denizkent kıyılarınıda etkileyen Müsilaj etkin bir mücadele ile bertaraf edilmeye çalışılıyor.

Aliağa Belediyesi yarafından sağlanan Deniz tarak gemisi, Konya Büyükşehir tarafından sağlanan 2 adet son sistem arazöz, Kepçe ve kamyonlarla Ocaklar'da dün başlayan sürdürülen çalışmalar bugün arttırıldı.

Ocaklar sahilinde iskele yönünden başlayan deniz temizliği kumsala yakın bölgelerde sallama kepçe ile alınıp kamyonlara yükleniyor, kirlilikten etkilenen kumsala ise yeni kum yayılıyor.

Baık ve onarımdan çıkan "Başaran 2" deniz tarak gemisi temin edilen geçici kaptan ile Ocaklar mendireğinden, plajlar yönüne seri bir temizlik başlatırken, karada Konya Büyükşehir Belediyesi "KONKİ" tarafından temin edilen 2 adet arazöz denize uzanan hortumu ile suyun yüzeyinden Müsilaj toplamaya başladı.



Anahtar Kelimeler: Ocaklar' SALYA
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı