Ocaklar'da su rezervleri olası kuraklığa karşı bakıma alındı

Ocaklar

Erdek ve Ocaklar’ın Şebeke Suyu beklentisini çözüme kavuşturacak “Toma deresi” Baraj projesi ise DPT de ödenek bekliyor.

Tatil ve Turizm’de cazibe merkezi Ocaklar’ın yaz sezonunda şebeke takviyesi olarak kullanılan Muhla Kalesi altında bulunan 6oooM2 lik, 6 bin tonluk Kaptaj’ın yanı sıra Ocaklar’ın şebeke suyunu temin eden dere ve artezyenler Baski tarafından bakım ve onarıma alındı.

Sezon itibarı ile saniyede 30 litre şebeke suyuna ihtiyaç duyulan Ocaklar’da yaz aylarında yaşanan kısıtlamayı ortadan kaldıracak ve Erdek şebekesini destekleyecek 10 milyon tonluk Toma deresi baraj projesi ise DPT de ödenek bekliyor.

                BASKİ İLK ETAPTA YAKIN TARİHİ GÜVENCE ALTINA ALIYOR

Su kaynaklarındaki zenginliği ile bilinmesine karşın, yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına çözüme kavuşturmak noktasında harekete geçen BASKİ, Ocaklar belediyesi tarafından yaz aylarında şebeke suyunu desteklemek amacı ile yapılan 6000m2 lik 6 bin tonluk Kaptaj ile mevcut artezyen ve kaynak sularını bakım, onarıma aldı.

             TOMA DERESİ BARAJI BÖLGENİN SU BEKLENTİSİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAK

Erdek ve çevresinde yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturacak makro projelerden birisi olan 10 milyon tonluk TOMA deresi içme suyu projesi göledi programa alınıp, etütleri yapılmasına rağmen istimlâk aşamasında ödenek yetersizliğine takılarak proje geçici anlamda rafa kaldırılmıştı.

Hükümet projesi olan TOMA Deresi şebeke suyu Baraj projesi yaşama geçtiği anda özellikle Kapadağ’ın güney yüzünde bulunan tüm yerleşim alanlarının şebeke suyu beklentisini çözüme kavuşturmuş olacak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı