Ocaklar’daki katliamın duruşması başlıyor

Ocaklar’daki katliamın duruşması başlıyor

Mahkeme, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’ndeki bir aile gazinosunda, 12.08.2019 gecesi meydana gelen ve üç kişinin yaşamını yitirmesine, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan pompalı tüfek saldırısının ilk duruşmasına 3 Temmuz 2020 Cuma günü başlanacak. Halen üç kişinin tutuklu bulunduğu olayın yargılaması, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde, saat 15.00’te başlayacak.

Olayda, ailesiyle birlikte çay bahçesinde bulunan 10 yaşındaki Selin Cebeci’nin yanı sıra Mehmet Solaklar ve Kenan Balkan, yaşamlarını yitirmişlerdi. Pompalı saldırıda, yaşama veda eden Selin Cebeci’nin annesi Sinem Cebeci de yaralılar arasında yer almıştı.

 

“UMUT VAKFI” DA OLAYIN TAKİPÇİSİ

Bu arada, 1993 yılında “Bireysel silahsızlanma ve şiddetsiz toplum” amacıyla kurulan “Umut Vakfı” da olayı yakından takip ediyor.

Vakıf, yaşamını bir süre önce yitiren Nazire Dedeman tarafından, 17 yaşındayken, 28 Eylül 1993’te, arkadaşının silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren oğlu Umut Önal için kurulmuştu.

“Umut Vakfı”, yıllardan beri “Bireysel silahsızlanma ve şiddetsiz toplum” için mücadele ederken, ülkemizin çeşitli kentlerinde bu konuda bilinç yaratmak amacıyla tanınmış gazeteci-yazarların katıldığı paneller ve etkinlikler gerçekleştiriyor.

SELİN’İN İSMİ ÇOCUK PARKI’NA VERİLMİŞTİ

Ocaklar’daki pompalı tüfek saldırısında yaşama veda edenler arasında yer alan 10 yaşındaki Selin Cebeci’nin ismi, Erdek Belediye Meclisi’nin kararıyla Ocaklar Mahallesi’ndeki bir çocuk parkına verilmişti. ÖNDER BALIKÇI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli