Öcalan`a destek için geldiler, Boy ölçülerini bırakıp gittiler

Öcalan`a destek için geldiler, Boy ölçülerini bırakıp gittiler

Bölücü başına destek için  Gemlik`te yapılması planlanan yürüyüşe Bursa Valiliğinden izin çıkmadı. Kendilerine yürüyüş için resmi bir müracaatta bulunulmadığını belirten Vali Harput, 8-9-10 Ekim tarihleri arasında şehir genelinde her türlü yürüyüş ve eylemin yasak olduğunu, bu kararın çevre illere de bildirildiğini açıklamıştı.

Vali Harput, İmralı`da tutuklu bulunan bölücü başı Abdullah Öcalan`ın avukatlarıyla görüştürülmediği gerekçesiyle BDP, DTK ve Tutuklu Hükümlü Aileleri Dayanışma Hukuk Dernekleri Federasyonu`nun 9 Ekimde Gemlik`te yapmayı planladığı yürüyüş için kendilerine  müracaatta bulunulmadığını belirtmişti.

`MAKSAT BELLİ`

Basından ve özellikle terör örgütünün yayın organlarından anlaşıldığı kadarıyla bu yürüyüşün hedef ve maksadının belli olduğunu ifade eden vali Harput, `Bunu herkes biliyor. Esasen benzer bir yürüyüşe 2005 yılında da teşebbüs edilmiş ve vahim olaylar yaşanmıştır. Son günlerde şehit cenazeleri yüzünden ilimiz ve ilçelerinde son derece üzüntülü ve gergin bir atmosfer var. Böylesine bir yürüyüşe İnegöl ve Gemlik başta olmak üzere karşıt grupların tepkili oldukları ve karşı yürüyüş için hazırlık içinde bulundukları bilgisine ulaşıldı. Tansiyon sürekli tırmanmaktadır. Böyle bir yürüyüş hiçbir meseleye çare olmayacağı gibi, çok vahim sonuçlara da yol açabilecektir. Yeni anayasa hazırlıklarıyla ülkemizde geleceğe dönük çok önemli düzenlemeler beklenirken, bu yürüyüş, özellikle Bursa ve ilçelerinde huzur içerisinde yaşayan insanlar arasına fitne sokacaktır`` ifadelerini kullandı.

`3 GÜN BOYUNCA HER TÜRLÜ YÜRÜYÜŞ VE EYLEM YASAK`
Harput, 2911 sayılı kanunun 17. maddesi gereği, yürüyüş günü olan 9 Ekim 2011 tarihi ile yürüyüş gününden 1 gün önce ve 1 gün sonra, il sınırları içerisinde her türlü toplantı ve benzeri faaliyetlerin yasaklandığını kaydetti.  Bu saat itibarıyla bu kararın emniyet ve jandarma makamlarıyla İçişleri Bakanlığı ve bütün illere bildirildiğini kaydeden Harput, ``Yasaklama, dikkat ederseniz, her türlü toplantıları ve benzeri faaliyetleri kapsıyor. Dışarıdan ilimize gelip yapılacak yürüyüşlerin yanı sıra ilimizde
karşıt grupların yapacakları gösteri ve yürüyüşler de yasaklandı. Bursa`ya yürümek için ülkemizin değişik yörelerinden gelen vatandaşların Bursa`nın güzelliklerini başka zaman görmelerini isterim. Böyle bir yürüyüş, amaç ve sonuç itibarıyla kabul edilemez. Vatandaşlarımızın valiliğin aldığı bu karara riayet etmelerini istiyoruz` dedi.
Harput, yasaklama kararının bütün illere duyurulduğunu ve çevre illerin yürüyüşle ilgili kendi tedbirlerini alacaklarını vurguladı. Sadece İnegöl`de değil, şehre bütün giriş noktalarında, karada ve denizde gerekli tedbirlerin alınacağını anlatan Harput, `Sahil güvenlik ekipleri bu konuyla ilgilenecek. Bir karşılaşma olmayacak. İnsanların aklıselim davranmalarını istiyoruz`` diye konuşmuştu.

YİNEDE GELDİLER
Tüm bu ikaz ve uyarılara rağmen amaçların ne olduğu malum gruplar bugün sadece Gemlikte değil Bursa yı kapsayan tüm il ve ilçe girişlerinde büyük güvenlik önlemleri alındı.
Ayni şekilde Bandırma Bursa karayolu girişi Akçapınar altı Akçeşme olarak tanımlanan yerde Jandarma Polis ve itfaiye ekipleri gün boyu nöbet tuttu.
Öcalan`a destek için Gemlik`e gelenler ise Gemlik halkının yürekli vatanperverlikleri sayesinde Boy ölçülerini bırakıp gittiler.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false