Oda eski yılın son meclisini yaptı.

Oda eski yılın son meclisini yaptı.

Ticaret Odası Meclisi yıl sonu yemeğinde 2012 hedeflerini belirledi





_________________________________/ Önder BALIKÇI

Bandırma Ticaret Odası Meclisi'nin yıl sonu yemeğinde, 2011 yılının değerlendirmesi yapılırken, 2012 yılı hedefleri hakkında bilgiler verildi. Oda Restaurant'ta gerçekleşip, Meclis üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları ve Oda personelinin eşleriyle birlikte katıldığı yemeğin açış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Muharrem İyianlar, 2012 yılının başarılı geçmesini diledi. Ardından 2011 yılında, Oda etkinlik ve hizmetlerini değerlendirip, 2012 yılının hedefleri hakkında bilgiler veren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, şunları söyledi:

Bandırma'mızda ciddi olarak enerji yatırımlarına 2010 yılında başlandı. Bu yatırımlar, bundan sonra da sürecek. 2012 yılında, Ticaret Odası olarak, bu yatırımlara yön vermek istiyoruz. 2012'de bir başka hedefimiz ise Odamızın, yüzde 55 ile en büyük ortağı konumunda bulunduğu Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nin tümüyle satılan 1500 dönümlük birinci etabının ardından, rezerv olarak elimizde bulunan 1500 dönümlük ikinci alanı hizmete almayı sağlamaktır.
Bakanlık, bir ilin sınırları içindeki organize sanayi bölgelerinin doluluk oranını, yüzde 70'in altında bulunduğu takdirde, yeni organize sanayi bölgelerine izin vermiyor. Balıkesir ilinin doluluk oranı da yüzde 70'in altında bulunuyor. Oysa Bandırma Organize Sanayi Bölgemiz tamamen dolu.
Bu handikabı gidererek, 1500 dönümlük rezerv organize sanayi bölgemizi devreye almak için Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan başta olmak üzere girişimlerimiz sürüyor. 2012 yılında bir başka hedefimiz ise başta Bandırma'nın markalaşmış kelle peyniri olmak üzere kendimize özgü, orijinal, küçük çaplı butik üretimlerimizin, başka bölgelerde isimlerinin kullanılmasının önüne geçmek için ‘coğrafi işareti korumak' olacaktır. Ayrıca, yurt dışı fuarlara katılımlarımızı sürdüreceğiz. 2012 yılında, Bandırma'ya bağlı Edincik beldesi için Avrupa Birliği Kalkınma Projesi fonlarından yararlanarak, bir proje geliştireceğiz.
Bu proje kapsamında, Edincik'te tarım, bağcılık ve ipekböcekçiliğini, eskiden olduğu gibi geliştirmek, bu beldemizin tarihi evlerini restore ettirerek, Edincik'i, Safranbolu, Cumalıkızık gibi kültür turizmin merkezi yapmak istiyoruz.”


Oda olarak hâlen yüksek öğrenimde okuyan 85 öğrenciye burs verdiklerine değinen Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma'da, sayıları her geçen gün artan büyük alışveriş merkezlerinin olumsuz etkilerinden yakınan küçük esnafı da güçlerini birleştirmeye çağırırken, şunları söyledi:

Küçük esnaf, ne yazık ki, yıllardır alışveriş merkezlerinin gelişini, kaderiymiş gibi beklemekten başka bir çâre üretmiyor.
Oysa sermâyelerini ve güçlerini birleştirse, kendileri için bu olumsuz etkiden kurtulacak. Ama ülkemizde birlikte hareket etme kültürü yeterince gelişmediğinden, ne yazık ki bunu gerçekleştiremiyor.”


Kocaman, 2012'nin, ülkemiz ve Bandırma ekonomisi açısından verimli bir yıl olacağına inandığını sözlerine ekledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli