Oda seçimi yaklaşıyor

Oda seçimi yaklaşıyor

Meclis içinden Nihat Yazıcı ile Mehmet Kılkışlı başkan adayı



Ülke genelinde, mart ayı içinde, Oda ve Borsa yönetim kurulları yanı sıra meclisleri için seçimler gerçekleştirilecek.



Bandırma Ticaret Odası'nda yapılacak seçimler için şu ana dek Nihat Yazıcı ve Mehmet Kılkışlı adaylıklarını açıkladılar.

Bu adaylardan YEMMAK Teknik Müdürü ve ortağı Nihat Yazıcı, neden aday olduğu konusunda şu değerlendirmede bulundu:

Daha önceki yıllarda bir dönem Oda Meclisi'nde görev yaptım. Bir dönemden beri de Oda Yönetim Kurulu üyesi olarak görevimi sürdürüyorum. Ayrıca, üç dönemden bu yana da Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesiyim. Yıllardır, Bandırma sanayisine katkı sağlayan bir iş adamıyım. Bandırma sanayisi, genellikle tarıma dayalı bulunuyor. Ben de, vizyonu bulunan, Bandırma'nın tarım ve sanayisini çok iyi tanıyan bir iş adamı olarak, eğer seçilirsem,  bu deneyim ve birikimlerimle Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı görevinde de kentimize yararlı hizmetler vereceğime inanıyorum. Bu konudaki seçim çalışmalarımı da sürdürüyorum.”

Bandırma Ticaret Odası Başkanlığına aday olması beklenen  Kılkışlı Meşrubat Tekel Mamulleri Gıda Maddeleri İnşaat Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı ise Aday olacağım. Ancak bu konunun ayrıntılarını, ekibimle birlikte değerlendirdikten sonra açıklama yapacağım” demekle yetindi.

Oda başkanlarının kaderi 10 Ocak'ta belli olacak

Bu arada, mevcut yasaya göre, iki dönem üst üste başkanlık görevini yürüten Oda başkanları, 3. dönem aday olamayacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB), kararın bozulmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu, 10 Ocak'ta açıklanacak. Yüzde 80'inden fazlası, 2 dönemden fazla başkanlık yapanların kaderini, Anayasa Mahkemesi belirleyecek.

5174 sayılı TOBB Kanunu'nun 16. maddesine göre, üst üste iki dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemiyor. Ancak Anayasa Mahkemesi, geçmişte Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu'nun benzer maddesini, Anayasa'nın seçme-seçilme hakkına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.

Ekim ayında, Ankara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol Gamalmaz, TOBB Kanunu'nda yer alan, iki dönem üst üste seçilememe” maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. İdare Mahkemesi'nden çıkan dosya, daha sonra Anayasa Mahkemesi'ne gelmişti. Anayasa Mahkemesi ise 10 Ocak 2013 günü, son kararını vererek, Oda ve Borsa başkanlarının kaderini belirleyecek.






sanayici
10.01.2013 15:18:58
Sayın Nihat yazıcı ya adaylık çalışmalarında başarılar diliyorum.Yıllardır bandırma ve ülke ekonomisine yaptığı çalışmaları izliyoruz. sağlam karakteri ve çalışkan kimliği ile başkanlığında bandırma ilçemize faydalı işler yapacağı mutlaktır.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı