Oda ve Borsalar Büyükşehir istişare toplantısı için Bandırma`da

Oda ve Borsalar Büyükşehir istişare toplantısı için Bandırma`da

Bandırma Ticaret Odası tarafından hazırlanan programda Balıkesir`in ``Büyükşehir``konusu masaya yatırılacak





Balıkesir`in ``Büyükşehir`` olma noktasında İç işleri komisyonuna gelmesi beklenen tasarı öncesinde Bandırma Ticaret odası kapsamlı bir organizasyon ile konuyu masaya yatırıyor.

Balıkesir Ticaret odası başkanı Mahmut Yavuz`un bir süredir Balıkesir`de yayınlanan mahalli yayın organları ile mevzuya karşı Bandırma`nın il olması teziyle yaklaşan Bölge milletvekilleri Mehmet Cemal Öztaylan ve Namık Havutça`yı Balıkesir`i bölmekle itham ederek, İki milletvekilini büyümeye karşı olmakla suçlamıştı.

Balıkesir cephesinde bu gelişmeler sürerken, Bandırma cephesi kendisine biçilmek istenen kıyafetin, bu bedene uymayacağı Bandırma`nın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik yapısı ile Balıkesir`e ancak kardeş il olabileceği söylevleri kent ve vilayet sınırlarını aşıp Ankara`nın gündemine yerleşti.
Önceki hafta bir çok Belediye başkanı Ankara`da gerçekleştirdikleri parlomento ziyareti ile Büyükşehir tezine karşı çıkarken, Balıkesir`in dışında bu statüye tabi olması düşünülen diğer illerin Belediye başkanları da Ankara da hazır bulunmuştu.
Bandırma Ticaret odası Büyükşehir oluşumu ile birlikte yaşanacak olumlu veya olumsuz gelişmelerin tartışılacağı ucu açık bir gündem ile bir araya getireceği bölgenin ekonomik toplulukları, Ticaret Odası ve borsa çevreleri ile gerçekleştireceği istişare sonrası yol haritası belirlenecek.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli