ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

?TUNCEL KURTİZ KAZDAĞLARI DOĞAL YAŞAM ÖDÜLLERİ´ SAHİPLERİNİ BULDU

Edremit Belediyesi´nin sanatçı merhum Tuncel Kurtiz anısına düzenlediği ?Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri´ sahiplerini buldu. Ödül töreninde siyaset, sanat ve basın camiasından birçok isim bir araya geldi.

/resimler/2016-6/6/1658374534167.jpg

Edremit Belediyesi, iki yıl önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz anısına ?Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödül Töreni´ni düzenledi. Kamuoyu yoklamasında siyaset, sanat ve basın camiasında öne çıkan birçok ismin ödüllendirildiği tören Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde gerçekleşti. Törene katılanlar Tuncel Kurtiz´in sesinden Kazdağları´nı dinleyerek, merhum sanatçının 2010 yılında Güre beldesinde çekilen görüntülerini izledi.

/resimler/2016-6/6/1659017190866.jpg

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Kamil Saka, ?Hayatını sanata ve çağdaş bir geleceğe adamış, ülkemizin usta sanatçılarından Tuncel Kurtiz anısına düzenlediğimiz ödül törenine katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Vasiyetinde dahi Kazdağları´nı ihmal etmeyen ve bu topraklarda ebediyete intikal etmek isteyen usta isim Tuncel Kurtiz´in adını taşıyan bu ödül töreni; sizler de olduğu gibi benim için de ayrı bir öneme sahip. Sayısız ödül ve başarıya imza atmış, taraflı tarafsız herkesin övgüsüne mazhar olmuş böyle bir ustanın anısına düzenlenen ödül töreninin, onun anısını ve ismini yaşatma anlamında sonra derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu dönemde, doğruları söylemenin ötesinde; dik ve onurlu bir duruş sergilemenin de takdir edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. İşte bugün, bu dik ve onurlu duruşu sergileyen önemli konukları Edremit´imizde misafir ediyoruz. Haksızlıklara karşı dik duruşları birilerinin çıkarlarına eyvallah etmeyişleri ve bağımsız, laik Türkiye´nin adını her platformda yüksek sesle dile getirmeleriyle, gönlümüzde adeta taht kuran önemli misafirlerimizi ağırlıyoruz."

 "Yürütmenin, yargının ve yasamanın tek adam rejimine doğru sürüklendiği bu günlerde, inadına bağımsızlık diyen, inadına özgür ve adaletli Türkiye´yi savunan, inadına Nazım Hikmet diyen, inadına Gezi Parkı´nın haysiyetli ruhunu ortaya koyan bu güzel insanlara; barışın ve kardeşliğin topraklarından, kutsal zeytin ağacının ana vatanından yüksek sesle merhaba demenizi istiyorum. Güzel güneşli günlere, aydınlık ve çağdaş yarınlara, bağımsız ve onurlu bir geleceğe, adalet ve eşitliğe, Mustafa Kemal Atatürk´e ve onun yolunda yürüyen yürekli insanlara merhaba demek istiyorum. Merhaba gelecek gün, merhaba aydınlık yarın, merhaba özgür Türkiye. Türkiye´nin misak-ı milli sınırları ve Kuva-yi Milliye ruhunu göz ardı etmeyen herkesle aynı masada oturup bir şeyleri konuşabileceğimizi savunuyorum. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için ortaya konan her bir fikre sonsuz saygı duyuyorum. Bu meyanda, ülkemizin gelişmesi ve çağdaşlığa doğru yürümesi için atılan her bir adım, söylenen her bir söz çok önemlidir. İşte bugün bizlerle birlikte olan değerli misafirlerimizden bazıları bu sözleri korkusuz ve cesurca söylediği ve yazdığı için hapis yattılar. Ama yılmadılar, korkmadılar, sinmediler. İnandığı doğruların arkasından tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi giden değerli dostlarımıza bin selam olsun. Selam olsun o koca yürekli insanlara, güzel günlerin umudunu yeşertenlere, Gezi´de yitirdiğimiz genç fidanlarımıza, selam olsun Deniz´e, Hüseyin´e ve Yusuf´a, Kuva-yi Milliye´ye ve onun ruhunu taşıyan herkese? dedi.

/resimler/2016-6/6/1700092504682.jpg

Konuşmanın ardından  ?Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri´ sahiplerine verildi. 

Jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülenler; Kazdağları Doğal Yaşam Onur Ödülü : CHP İstanbul Mv. Gürsel TekinYılın En iyi Çıkış Yapan Erkek Siyasetçisi : CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Yılın En iyi Çıkış Yapan Kadın Siyasetçisi : CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Yılın Çıkış Yapan Milletvekili : CHP İstanbul Mv.  Enis Berberoğlu,Yılın En Çevreci İl Belediye Başkanı :  Edirne Bld. Bşk. Recep Gürkan, Yılın En Çevreci İlçe Belediye Başkanı : Maltepe Bld. Bşk. Ali Kılıç, Yılın En Çevreci Belde Belediye Başkanı : Ahmetbey Bld. Bşk. Mustafa Altıntaş, Yılın En İyi Köşe Yazarı: Yalçın Bayer, Yılın En İyi Gazetecisi: Can Dündar, Yılın En İyi Spor Muhabiri: İsmail Er, Yılın En Çevreci TV Programcısı: Cem Seymen, Yılın Yaşam Boyu Gazeteci Onur Ödülü: Uğur Dündar, Yılın Annesi: Dilek Dündar, Yılın Çıkış Yapan En İyi Rock Sanatçısı: Umut Kuzey, Yılın En İyi Taraftar Grubu: ÇARŞI ? Ayhan Güner, Yılın En Sosyal İş İnsanı:  Sanica Holding ? Ali Fatinoğlu, Yılın Unutulmayan TV Programcısı: Halk TV ? merhum Erdal İrfan, Yılın En Özgür TV Kanalı: Halk TV ? Hakan Aygün, Yılın En İyi STK´sı: Çocuk Hakları Platformu, Yılın En Anlamlı Kitabı: 10 Amazon ? Yüksek Doz Yaşam, Yılın En Cesur Gazetesi: Sözcü Gazetesi ? Gökmen Ulu, Yılın Yaşam Boyu Siyaset Onur Ödülü: Altan Öymen, Jüri Özel Ödülü: Galatasaray ? Olcan Adın

/resimler/2016-6/6/1700443442944.jpg



Anahtar Kelimeler: ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı