ÖDÜLLÜ FİLM HEMŞİRE BANDIRMA´YA GELİYOR

ÖDÜLLÜ FİLM HEMŞİRE BANDIRMA´YA GELİYOR

Etkinliğe filmin yönetmeni Dilek Çolak ve başrol oyuncusu Evren Duyal da katılacak.

Bandırma Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile düzenlenen bağımsız filmler gösterimlerinin Kasım ayı etkinliği olan ?Hemşire´ filmi 30 Kasım akşamı Bandırmalı sanatseverler ile buluşacak. Etkinliğe filmin yönetmeni Dilek Çolak ve başrol oyuncusu Evren Duyal da katılacak.

Bandırma SAMDER´in 3 yıldır istikrarlı şekilde sürdürdüğü bağımsız filmler etkinlikleri devam ediyor. Bandırma Belediyesinin desteği ile her ay bir bağımsız filmi yönetmenleri ile birlikte Bandırmalı sinemaseverler ile buluşturan SAMDER, Kasım ayı için yine dikkat çeken bir filmi Bandırmalıların beğenisine sunuyor.

Yönetmen Dilek Çolak´ın ilk uzun metraj filmi olan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığının  ?ilk uzun metraj film desteği´ kategorisinde desteklenen ?Hemşire´ filmi, kilolarıyla ve mutsuz evliliğiyle aynı anda baş etmeye çalışan hemşire Leyla´nın, ölüm orucuna girmiş Kerem´le zoraki buluşmasını ve ikisi içinde farklı anlamlar taşıyan bir hastane odasında gelişen hikâyelerini seyirciyle buluşturuyor.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında çektiği belgeseller ile adından söz ettiren Yönetmen Dilek Çolak´ın ilk uzun metraj filmi olan Hemşire, 7. Suç ve Ceza Film Festivali, Kısa Metraj Film Yarışması, Habertürk Seyirci Ödülünü kazandı. Film; Tunus, ABD, İrlanda, Mısır, Kosova, Güney Afrika, Arjantin, Portekiz, Kanada, İspanya, İtalya´da çeşitli uluslar arası festivallerde de gösterildi.

 ?Hemşire filmi Bandırma Özel Gösterimi ve Yönetmen Dilek Çolak ve Oyuncu Evren Duyal söyleşisi´ etkinliğinin ücretsiz davetiyeleri 22 Kasım Perşembe gününden itibaren Barış Manço Kültür Merkezinden temin edilebilir.

/resimler/2018-11/16/1303568390241.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli