Öğrenci fazla, bina yetersiz

Öğrenci fazla, bina yetersiz

Erdek Atatürk İlkokulu, bu yıl ikili eğitime geçti

İlçemizin en büyük ilkokulu konumundaki Atatürk İlkokulu, öğrenci sayısının fazlalığı ve binanın fiziksel yetersizliği nedeniyle içinde bulunduğumuz 2015-2015 döneminde, sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim-öğretime geçmek zorunda kaldı.

Okul müdürü Özgür Koçak, 2015-2016 döneminde, okullarında 508 öğrenciye, kendisi ve müdür yardımcısı İsmail Doğru dahil 26 öğretmenin eğitim-öğretim verdiğini belirtirken, şu bilgiyi verdi:

"İkisi ana sınıfı olmak üzere 22 sınıfımız bulunuyor. Öğretmen branş açığımız yok. 24 dersliğe sahibiz. Okulumuza bu yıl, çok amaçlı, müstakil bir salon kazandırmak istiyoruz. Erdek´te bu yıl, sabahçı-öğlenci olmak üzere ikili eğitim-öğretime geçmek zorunda kalan tek okul biziz. Çünkü çok fazla olan öğrenci sayımız için binamız yetersiz kalıyor. Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan´ın desteğinden çok memnunuz. Önümüzdeki günlerde, Yusuf Bayrak´ın yönetimindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde, ´Okullar Hayat Olsun´ projesi kapsamında yeni bir uygulamaya geçmek istiyoruz. Bu proje kapsamında, öğrencilerimizi daha yoğun biçimde halk oyunları, satranç ve 4. sınıf öğrencilerimizi İngilizce ile buluşturmayı amaçlıyoruz."

Koçak, öğrencilerini yalnız eğitim-öğretim açısından değil, sosyal ve güçlü kişiliğe sahip bireyler olarak geliştirme çabası içinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI/ERDEK



Anahtar Kelimeler: Öğrenci fazla bina yetersiz
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli