Öğrenci sayısı artacak

Öğrenci sayısı artacak

Bandırma Üniversitesi Rektörü Özdemir: ?Beş yıl içinde 20-30 bin öğrenciyi hedefliyoruz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma´yı güzel bir üniversite kenti, bu amaçla da üniversiteyi "cazibe merkezi" durumuna dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu hedef paralelinde, öğrencilerin istekleri ve tercihleri doğrultusunda yeni bölümler açmak istediklerine dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:

"Genç bir üniversite olmamız büyük bir avantaj. Bu avantajı çok iyi değerlendirmeliyiz.  Hâlen 10 bin 500 öğrencimiz var. Eğer amaçladığımız gibi  plânlı bir şekilde büyürsek önümüzdeki 5 yıl içinde öğrenci sayımızın  20-30 binlere ulaşacağını tahmin ediyorum.?

Üniversitenin bünyesindeki Denizcilik Fakültesi´ni "Vitrin" olarak gördüklerini vurgulayan Özdemir, "Bu Fakültemizin ?Denizcilik İşletmeleri Yönetim Bölümü´ne, bu yıl 120 öğrenci alarak eğitim-öğretime geçtik. Tezli ve tezsiz lisansları da bulunan bu fakültemizin doktorasını da açacağız. Ayrıca, Denizcilik Fakültemize, ?Gemi İnşaatı Bölümünü´ de gelecek yıl açmayı plânlıyoruz. Ülkemizde hâlen, sayılı şekilde 9-10 denizcilik fakültesi var. Bu fakültemizi, ülkemizin gözbebeği bir eğitim-öğretim kurumuna getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Özdemir, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açmak istedikleri hukuk, edebiyat ve mühendislik-mimarlık fakülteleri için YÖK´ün onayını beklediklerini sözlerine ekledi.    Önder BALIKÇI

/resimler/2016-11/12/1009521740743.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Öğrenci sayısı artacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı