Öğrencilere Emeklilik anlatıldı.

Öğrencilere Emeklilik anlatıldı.

SGK Öğrencilere Sağlıklı Emeklilik ile ilgili Kitap ve CD Dağıttı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilköğretim öğrencilerini, emeklilik ve akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgilendirmek amacıyla "Güven ile Sağlıklı Emeklilik" isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladı.

SGK, serinin ikincisinde, öğrencilerin sosyal güvenlik, emeklilik ve akılcı ilaç kullanımının zararları gibi konularda sevilen çizgi karakterler yardımıyla bilinçlenmelerini hedefliyor.

Geçen yıl, sosyal güvenlik eğitim serisi kapsamında yayımlanan "Güven ve Yarışçı Çocuklar" adlı kitap ve CD dağıtılmıştı.

Kitap ve çizgi filmde, anne, baba, çocuk ve dededen oluşan 5 kişilik bir ailede, çocukların dedesine emekli olmadan önce ve sonra SGK`nın sağladığı haklar anlatılıyor.

Kitap ve Cd de, çocuklar dedesiyle parka oynamaya gidiyor, emekliliğin ne olduğunu soran çocuklara dedesi, "İleride okulunu bitirip çalışmaya başladığında, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olduğunu bilmen ve primlerinin yatırıldığını takip etmen gerekiyor. Bu sayede ileride emekli olabilir ve benim gibi keyifli bir emeklilik yaşayabilirsin" ifadesiyle emekliliğin ne olduğunu anlatıyor.

Ayrıca, çocukların babasının hastalanmasıyla doktora gitmemesi, kendine göre ilaç kullanmasından dolayı, çocuklara akılcı ilaç kullanımı hakkında da bilgiler veriliyor.

Hikayenin bazı bölümlerinde çocukların karşısına çıkan çizgi karakter "Güven", "İnsanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise çalışmadan maaş almamızı sağlar. Ayrıca emekli olunca da SGK, her türlü tedavi giderlerini yine karşılıyor" mesajı veriyor ve "nasıl emekli olunabileceğini" anlatıyor.

"Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlıklarımız sizler, bizim için her şeyden önemlisiniz. Bunun için hayatınızın her aşamasında yanınızda olmak, sizlere sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmak, bizim en önemli görevimizdir. Sosyal Güvenlik Kurumu, her bireye destek olmak ve şefkat elini uzatmak için vardır. Siz çocuklarımızın 18 yaşına kadar her şartta devlet güvencesi altınddır. Elinizdeki kitap, `Emeklilik ve Akılcı İlaç Kullanımı` gibi konularda bilgilenmeniz sağlayacaktır.

Bandırma Hürriyet İlkokulu öğrencilerine 1. Sınıflara CD, 2.Sınıflara Hikaye Kitabı dağıtıldı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli