Öğrencilere SÜT dağıttı

Öğrencilere SÜT dağıttı

16 Ekim Dünya Gıda gününde, Öğrencilere SÜT dağıtarak farkındalık oluşturdular.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ile Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Sarık Şehit Kaymakam Rahmi Bey İlkokulu ile Atatürk İlkokulu öğrencilerini ziyaret ettiler.

Ziyarette tamamen bölgemizin üretimi olan süt ile karışık kuruyemişlerden oluşan paketler minik öğrencilere hediye edildi.

Gönen Belediyesi ve Gönen Süt Üreticileri iş birliği ile 16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebetiyle ilçemizde yüz yüze eğitime devam eden okullarda minik öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı İbrahim Palaz etkinlik sonrası yaptığı açıklamasında “Bilindiği gibi dünya genelinde insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlardan en önemlisi beslenme ve sağlık sorunudur. Dünyanın pek çok yerinde insanlar açlıktan ölmekte, iyi beslenemedikleri için hasta olmaktadırlar. Bu nedenle dengeli beslenip, israftan kaçınmalıyız. Belediyemiz ve Süt Üreticileri Birliğimiz iş birliği ile ilçemiz genelinde eğitim gören 2200 minik öğrencimize süt ve organik kuruyemiş paketlerimizin okullarımızda dağıtımları devam ediyor.   Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı birer birey olmaları için onların hayvansal protein ihtiyacının bir nebze de olsa karşılanmasına katkı sağlamak ve toplumda sağlıklı beslenmeye dair farkındalık oluşturacak tüm etkinliklerin daima en büyük destekçisi olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde, bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşadığı, beslenme ve pandemi sorununun olmadığı bir dünya diliyorum” İfadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Öğrencilere dağıttı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı