ÖĞRENCİLERİMİZİN UMUDU OLALIM

ÖĞRENCİLERİMİZİN UMUDU OLALIM

Havutça, Af bekleyen öğrenciler için bir kanun teklifi hazırladığını söyleyerek, "Ocak ayının ilk haftasında bu kanunu geçirerek, bu öğrencilerimizin umudu olalım"

CHP Balıkesir Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Namık Havutça, af bekleyen öğrenciler için bir kanun teklifi hazırladığını söyleyerek, "Ocak ayının ilk haftasında bu kanunu geçirerek, bu öğrencilerimizin umudu olalım" dedi.


TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, siyaset kurumundan af bekleyen üniversite öğrencileri olduğunu belirten Namık Havutça, bir torba kanunu ile 2011 yılında üniversite öğrencilerine af getirildiğini ve öğrencilerin okullarına döndüğünü ve o tarihten bu yana 200 bin öğrencinin af beklediğini söyledi.


CHP grubu ile görüşerek bu öğrencilerin de af kapsamına alınması ile ilgili kanun teklifi verdiği ve teklifin komisyona gelmeyi beklediğini söyleyen Havutça, komisyon üyelerine şöyle seslendi: "Ocak ayının ilk haftasında bu kanunu geçirerek, bu öğrencilerimizin umudu olalım."
YÖK Başkanı ile görüştüğünü, bununla ilgili bir çalışma yapılırsa komisyona görüşlerini bildireceğini söylediğini ve YÖK Başkanı`nın bu işe olumsuz bakmadığını ifade eden Havutça, "Biz siyasi bir rantın peşinde değiliz" şeklinde konuştu.


Deliller Karartıldı Mı Şüphesi  Var


Havutça, Bakanların istifasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi: "Kamuoyunda şu şüphe var, deliller karartıldı mı? Bende bu kuşkuya sahibim. Keşke bu istifalarını 17 Aralık`ta verselerdi. Başbakan`da keşke hırsızları yakalayanların değil, hırsızların üzerine gitseydi. Diğer bakanların da, bu işle yakından uzaktan ilgisi olanların, tedbiren görevden istifalarını vermeleri lazım."



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli