Öğrencilerin gezi kabusu

Öğrencilerin gezi kabusu

Gelibolu Anadolu lisesi öğrencilerinin Tatlı başlayan Uludağ gezisi, dönüşte yaşanan kaza ile kabus oldu.




Gelibolu Anadolu lisesi Öğrencilerinin tatlı başlayan Uludağ gezisi, dönüşte yaşanan kaza ile kabus oldu.



Gece yarısı saat 22.50 sularında meydana gelen kazada, Uludağ gezisinden dönen 30 dolayındaki öğrencinin kabus yaşamasına neden oldu.

Kaza pazar tatilini Bursa`ya Uludağ gezisinde geçiren Gelibolu Anadolu lisesi öğrencilerinin dönüş yolunda meydana geldi.

Bursa gezi programını noktalayarak saat 20.oo suları Bursa`dan Çanakkale istikametine yola çıkan Yalçın Doğan sevk ve idaresindeki 17 FV 009 plaka sayılı otobüs Bandırma-Çanakkale karayolu Tahirovasına iniş güzergahında direksiyon hakimiyeti kaybederek şarampole yuvarlandı.

Çanakkale ASL Tour`a ait 30 kişilik gezi otobüsünün birden fazla takla atarak yol kenarında yan yatmış vaziyette durması ardından yaşanan panik çevreden geçen başka araçların 112 ve 155 telefonlarına imdat çağrısı yapmasıyla kurtarma operasyonuna dönüştü.

Başta Bandırma olmak üzere, Gönen ve Biga`dan olay yerine intikal eden acil servisler otobüsten kurtardıkları yaralı öğrencileri çevre hastanelere sevk ettiler.

Bölge trafik ekipleri ve jandarma`nın kaza çevresinde olağan dışı tedbir alarak başka kaza yaşanmaması noktasında çaba gösteriken, Otobüs`ten alınan yaralı öğrencilerin 12 si Bandırma Devlet Hastanesi, 7 si Bandırma Özel hastanesi, 8`i Gönen Devlet Hastanesi olmak üzere 3`ü Biga`ya kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Kaza ile ilgili ifadesi alınan 17 FV 009 plaka sayılı otobüs sürücüsü Yalçın Doğan yolun yokuş aşağı ve kaygan oluşu nedeni ile otobüsün kaymak suratiyle takla attığını belirtirken hastanelerde yaptığımız gözlemlerde yaralı öğrencilerin acil servislerde ilk müdahaleleri yapılarak gerekli servislere intikalleri sağlandığı hayati tehlike arzedecek yaralının bulunmadığı kaydedildi.





İşte kaza anında Otobüste bulunan öğrenci Mehmet Berkay Ülker`in kaza
ile ilgili yorumu:


Arkadaşlar Bursadan dönerken Tam Bandırma daki kipadan çıktık 15 dk yol aldıktan sonra 22:46 civarında düm düz yolda gizli buzlanma varmış.

Otobüsün arka beşlisinde biz bütün arkadaşlar toplucak fotoğraf falan çektiriyorduk o sırada arabanın arka tarafı kaymaya başladı birden yan devrildik o arada ne olduysa oldu ben en ıyı durumda olanlardanım sadece kafam yarıldı o sırada hemen otobüsün havalandırmasından dısarıya çıktım.

Arkadaşlara yardım falan ettik En kotu durumda olan arkadaşlarımız Esra ile Seray sanırım Esra nın Sağ bacağı Diz kapağıyla kalçası arasından kırıldı.

Ameliyata falan giricek yarın ben az önce abisiyle konuştum Seray ın da Kafatasında ve Omuz kemiğinde ufak çatlaklar varmış onunda durumu iyimiş. 

Sedanur`un burnu kırıldı. bildiklerimden Buğra da Arda da falan küçük sıyrıklar var Gizem`in kaşında ufak acılmalar var Fatma`nın kolu kırıldı.

Sanırım Ogün ün kuyruk kemiğinde bi çatlak varmış. İzel`de, Süreyya`da, Senem`de, ufak ufak sıyrıklar var Meliğ`in sağ kolunda bi problem var onu tam olarak bilmiyorum.

Travmadan kaynaklı falan denmişti. Enis`lerin durumu iyi Yasemin`in de boynu incindi sanırım Kerem`in falan durumu iyi Ece ve diğer arkadaşlarımızda bildiğim kadarıya problem yok 2 arkadaşımız hariç ufak yara bereyle atlattık.

Allah korudu yolun kenarı çamur değilde beton olsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi. bizi çamur yavaşlattı. kazanın şiddetini azalttı. Allah korudu bizi arkadaşlar sizde sağolun ilgilendiğiniz için.

.


engincan şahin
30.01.2013 11:20:03
ben çok üzüldüm allah korumuş sizi otobüsteki bütünherkese geçmiş olsun

erol emir
31.01.2013 15:35:51
sizin kazdan 2 dakika sonra biz geçiyorduk ordan bi arkadaşınız yolumuzu kesti yardıma ilk koşanlar bizdik 5 arkadaş

Mehmet Berkay ÜLKER
31.01.2013 23:02:37
Erol kardeşim çok sağol sizin sayenizde belkide şuanda hepimiz iyiyiz Allah sizden razı olsun ..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli