Öğretim Üyelerinin Cübbeleri, Ceza evi iş yurdundan

Öğretim Üyelerinin Cübbeleri, Ceza evi iş yurdundan

Bandırma Üniversitesi´nden örnek sosyal sorumluluk projesi Mezuniyet töreni cübbelerini hükümlüler yapacak

 

/resimler/2016-4/20/2037287902145.jpg

 Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Üniversite yönetimi, bu yılki mezuniyet töreninde öğrencilerin giyeceği mezuniyet cübbelerini, Bandırma 1 No´lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü´ne bağlı İş Yurdu Tekstil Atölyesi´nde çalışan tutuklu ve hükümlülere yaptıracak. Üniversite, böylece hükümlülerin sosyal yaşama kazandırılmaları için yapılan çalışmalara katkı sağlayacak.

/resimler/2016-4/20/2045039004823.jpg

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, tutuklu ve hükümlülerin sosyal yaşama uyum sağlamalarında katkısı olması amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirtirken, ?Bu ve benzer şekilde topluma katkı sağlayacak projeleri yaşama geçirmeyi sürdüreceğiz. Bu projede de tutuklu ve hükümlülerin hem iş sahibi olmalarına, hem de cezaevlerinden çıktıktan sonraki yaşamda uyum sürecine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz? dedi.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´ne mezuniyet cübbelerini yapacak olan Bandırma 1 No´lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü´ne bağlı İş Yurdu Tekstil Atölyesi´nde 40 tutuklu ve hükümlü, gönüllü olarak çalışıyor. Tekstil atölyesinde çalışan tutuklu ve hükümlülerin sigortaları ödenirken, ürettikleri işlerden para kazanıp meslek edinme olanağına kavuşuyorlar.  AHMET PESEN-BANDIRMA



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli