Öğretim yılına hazır

Öğretim yılına hazır

Bandırma Üniversitesinde Kayıt Dönemi Sona Erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ni bu yıl, Türkiye´nin 7 bölgesi ve 81 ilinden toplam 2.465 öğrenci kazandı. Üniversiteyi kazanan öğrenciler, 03-05 Eylül tarihleri arasında online olarak e-Devlet üzerinden veya 03-07 Eylül tarihleri arasında üniversiteye gelerek kayıt işlemlerini tamamladılar. 2018 ? 2019 eğitim-öğretim yılı için üniversiteye 1.520´si online, 706´sı ise Merkez Yerleşke ve diğer yerleşkelere bizzat gelerek kayıt yaptırmak üzere toplamda 2.226 öğrenci kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıran öğrencilerin % 68.28´i online kayıt yaptırırken, % 31.75´si ise yerleşkelerdeki kayıt bürolarına gelerek bizzat kayıt oldular.

/resimler/2018-9/11/1237344327539.jpg

Böylelikle, hâlen üniversitede 2018 ? 2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle toplam uluslararası öğrenci sayısı 436, toplam lisansüstü öğrenci sayısı 479 ve toplam aktif öğrenci sayısı ise 11.475 oldu. Ancak, YKS ek kontenjan yerleştirmeleri, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları doğrultusunda yerleşecek yeni öğrenciler, uluslararası öğrenci kayıt süresinin sonuna kadar yeni kayıt yaptıracak uluslararası öğrenciler ve yeni kayıt yaptıracak lisansüstü öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayısının 12.000´i aşması bekleniyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, devraldığı 25 yıllık birikim ile  2017 Yılı Üniversite Akademik Performans sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasında 25´inci olma başarısını gösterirken aynı sıralamada Denizcilik Fakültesi ise birinci oldu. Ayrıca, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen 2018 yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması´na göre, ?Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet? sıralamasında, 109 devlet üniversitesi arasında 12. sıraya yükseldi. Üniversite, diğer birçok alanda da yıldan yıla ilerleyişini belirgin bir şekilde gösterdi.

Deneyimli ve dinamik akademik kadrosunun yanı sıra genç ve iletişim odaklı idari kadrosuyla da dikkatleri üzerine çeken üniversitemize kayıt için aileleriyle birlikte gelen öğrencilerin üniversite heyecanı renkli görüntüler oluşturdu. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere, içinde öğrenci bilgi kitapçığı, not defteri, kalem, logo sticker, akademik takvim kartı, kitap ayracı, cepli karton dosya, iletişim kartı, rozet ve bez çantadan oluşan promosyon seti hediye edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu´nu kazanan öğrenciler, merkez yerleşkede kayıtlarını yaptırırken, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu´nu kazanan öğrenciler ise kayıtlarını kendi yerleşkelerinde gerçekleştirdi.



Anahtar Kelimeler: Öğretim yılına hazır
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli