ÖĞRETMEN YOK !, ÖĞRENCİDE...

ÖĞRETMEN YOK !, ÖĞRENCİDE...

HAVRAN KÜÇÜKŞAPÇI KÖYÜ ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEDİ

Havran İlçesine bağlı Küçükşapçı Köylüleri çocuklarını Küçükşapçı Köyü İlkokul-Ortaokuluna göndermedi. Veliler, “Ücretli öğretmen değil, kadrolu öğretmen istiyoruz” dediler.

Balıkesir’in Havran İlçesinin en uzak köyü olan 26 kilometremesafedeki Küçükşapçı Köyünde öğrenci velileri Küçükşapçı Köyü İlkokul-Ortaokuluna “Ücretli öğretmen değil, kadrolu öğretmen istiyoruz” diyerek çocuklarını okula göndermedi.

Havran İlçesine bağlı 780 nüfuslu 54 öğrencili bir ilkokul ile 37 öğrenci taşımalı sistemli olan toplam 52 öğrencili Küçükşapçı Köyü İlkokulu/Ortaokulunda Branş olarak Türkçe ve Soysaldan oluşan öğretmen sayısı 4 Ortaokulda ise 2 kadrolu öğretmen ile 2 idareciden oluşan öğretim kadrosu mevcut ve okullarda hizmetli yok! Eksik öğretmen kadroları Ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışılıyor.

Fen, Matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenleri bulunmamasından dolayı köylülerin sorunları ve istekleri olup Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile BİMER’e sorunlar anlatılmış ama sorunları çözüm üretilemediğinden şikâyetçi olduklarını açıklayan Küçükşapçı Köyü Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Bozdağ, öğrencileri okula göndermek için velileri ikna edemediklerini belirtti.

Yapılan toplantıdan sonuç alınmadığını “Ücretli öğretmen değil, kadrolu öğretmen istiyoruz” diyerek velilerin tepki olarak çocuklarını okula göndermediklerini ve velilerin bu direnişinin birkaç gün daha devam edebileceğini belirtildi.   

Okula kadrolu olarak Fen, Matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenlerinin gönderilmemesi sonucu öğrencilerin eğitimlerinin yetersiz kaldığından dolayı okula öğrencileri göndermeyeceklerini ifade eden veliler Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorunu acilen çözüm getirmesini istediler. Enver DOLGUN-EDREMİT



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false