Öğretmenler ayakta

Öğretmenler ayakta

Öğretmenler Balıkesir ve Bandırma'da okul müdürlerinin görevden alınmalarıyla ilgili eylem yaptı.

4 Eğitim sendikası önderliğinde gerçekleşen eyleme, Aktifsen, Türk eğitimsen, Eğitim iş ve Eğitimsen üyeleri katıldı.

Bandırma’daki eğitim sendikalarının ortak hareketi ile gerçekleşen eylem, sokaktan da karşılık buldu.

Vatandaşın alkış ve ıslıklarla destek verdiği protesto eylemi Bandırma İlçe milli eğitim müdürlüğü önünde bildiri okunması ile son buldu.

Balıkesir`de Yargıya Taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevinden alınan okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile ilgili olarak Balıkesir`de buluşan sendikalar, suç duyurusunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevinden alınan okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile ilgili olarak Balıkesir`de bir araya gelen sendikalar, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir`de Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen okul müdürleri ataması kararını yargıya taşıdı. Balıkesir Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, "14 Mart 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnamelerde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklik ile kurum müdürleri, müdür yardımcılarının görevleri sona erdirildi. 76 bin kişi görevden alındı. Yeni atamalarda 75 puan ve üzerindeki kişileri görünce şaşırdık. Çok acayip bir sonuç. Şu an bir İlçe Milli Eğitim Müdürü var. Bu kişi bir başka ilçede de aynı zamanda okul müdürü. O arkadaşımız görevli olduğu ilçede okul müdürlerini seçiyor, puan veriliyor ancak kendisi aynı ilçede müdürlüğe layık görülmüyor. Bu ne garabet. Bu kadar acayip bir şey olamaz. Adamı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendiriyorsunuz ama bir başka ilçe, `Bu adam okul müdürü olamaz` diyor" ifadelerini kullandı.

Farklı örnekler vermeye devam eden Yılmaz Kuran, "Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından bizzat ödüllendirilen arkadaşımız doktora yapıyor. Milli Eğitim tarafından çeşitli seminerlerde bu arkadaşımız kurs verdi, ders verdi. Bu arkadaşımız okul müdürü olamadı. Hem bu kişi uzman diye kurs verdirildi ama `Sen müdür olamazsın` diyorsun. Bizim tepkimiz buna. Biz hakkımız olmayan hiçbir şey istemiyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

Sendika üyeleri daha sonra adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.



demokrat
28.08.2014 09:29:25
Kişiliksizleşerek sendika değiştirenlerin yüzlerine tükürüyorum. Artık sizler devlet memuru mu, parti militanı mı, sendika ajanı mısınız?

aksakallı
28.08.2014 14:33:19
Yalakasencilere Müslümanlar arsında yaşanan Sıffin muharebesini anlattım. İki müslüman gurup. Biri Kur`an sayfalarını yırtıp süngüye geçiriyor;din adına. Diğeri ben elimi Kur`an`a kaldırmam diyor;din adına. Ve el kaldırmayan müslümanlar dini kullanan müslüman kılıklı soytarılara yeniliyorlar. Allah`ım esfel-i safilin derecesine düşen bu kişiliksiz yaratıklardan hepimizi koru. Amin

H.Oral
28.08.2014 09:05:27
Dini,Adaleti ve Eğitimi siyasetten ayıramadığımız sürece 3. Dünya Ülkesi Olmaktan Kurtulamayız

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli