OK, "ÇİFTÇİLER CEZALANDIRILIYOR"

OK,

OK; CUMHURBAŞKANI ÇİFTÇİYE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMUYOR

Tarım desteklemelerindeki %30´luk kesintinin nedenlerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye soran İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, seçim sonrası çiftçilerin iktidar partisi tarafından cezalandırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs´ta çiftçilerle buluşmasında, Ramazan Bayramı öncesinde 2.4 milyar lira prim ödeneceğini açıklamıştı. Kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya, aspir ve kanola üreticilerine prim ödemeleri gerçekleştirildiği fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığının altında, sadece 2 milyar lira ödenerek prim(fark) ödemelerinde yüzde 30 kesinti yapılması akıllarda birçok soru işareti bırakmıştı.

Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, yaptığı açıklamada iktidar partisinin yerel seçimler sonrası çiftçiyi cezalandırdığını söyledi.

/resimler/2019-6/14/2221010788376.jpg

OK; CUMHURBAŞKANI ÇİFTÇİYE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çiftçilere açıkladığı 2.4 milyar lira tarım destekleme sözünün arkasında durmadığını iddia eden İsmail OK, yazılı soru önergesinde %30´luk kesintinin nedenlerini Bakan Pakdemirli´ye sordu. Çiftçilerin bu konuda mağduriyetlerini ifade eden Ok ´´Ramazan Bayramı öncesinde 2.4 milyar lira kütlü pamuk primi, 662 milyon lira yağlık ayçiçeği primi ve 365 milyon lira çiğ süt primi ödeneceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya, aspir ve kanola üreticilerine prim ödemeleri yapılmaya başladı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığı rakamın altında, sadece 2 milyar lira ödeneceğini de Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ifade etti. Prim(fark) ödemelerinde de yüzde 30 kesinti yapıldığı anlaşılmakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Pakdemirli´nin açıklamaları birbirini tutmuyor. Cumhurbaşkanının çiftçilerimize verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz´´ dedi.

/resimler/2019-6/14/2221180320008.jpg

DESTEKLEMELER HEM GEÇ HEMDE EKSİK VERİLİYOR

Tarım desteklemelerinin hem geç hem de eksik verilmesine tepki gösteren OK ?´Çiftçilerimiz 2018 yılının desteklemelerini ne yazık ki bir yıl geç almaktadır. Bu durum çiftçilerimizin önünü görememesine neden olmakla birlikte toprağa da küsmesine neden oluyor. Geç aldıkları desteklemelerin yanında birde desteklemelerin eksik verilmesi ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. 2019 yılının tarım desteklenmeleri halen açıklanmadı. Çiftçimiz ne yapacağını bilemez hale geldi. Bu konuda gerekli sağduyuyu Bakan Pakdemirli´den bekliyoruz´´ dedi.



Anahtar Kelimeler: ÇİFTÇİLER CEZALANDIRILIYOR
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli