Ok´tan A. Edip Uğur açıklaması

Ok´tan A. Edip Uğur açıklaması

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Ağlayarak istifa eden A. Edip Uğur´u hen savundu, hemde sorguladı.

İYİ PARTİ Balıkesir Milletvekili  İsmail OK, 01.11.2017 tarihinde, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip UĞUR´un istifasına neden olan tehdit iddiaları" ve yaşanan süreç hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında;

"A. Edip UĞUR aslında tek adamın değil, aklın, bilimin, liyakatın cok daha önemli olduğunu yeni öğrendiği için ağlamıştır."dedi.

/resimler/2017-11/1/2205449151571.jpg

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un yazlı basın açıklaması Şöyle: "Yine Türkiye´nin önemli sorunları var. Ama geçirmekte olduğumuz bu günler Türkiye için önemli ve ibretlik itiraflar ile karşı karşıya kaldığı bir hafta olmuştur. Özellikle buradan başlamakta yarar görüyorum. Belediye başkanlarının "metal yorgunluğu" iddiasıyla başlayıp, "sonu kötü olur" tehditleriyle devam eden bir istifa furyasını geride bıraktık. İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa ve Ankara belediye başkanlarının sözde "dava ve mazlum milletler" mesajlarıyla başladığı istifa furyası, seçim bölgem olan Balıkesir´de büyük itiraflar ile son bulmuştur. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip UĞUR ailesiyle tehdit edildiğini beyan ederek partisinden ve belediye başkanlığından istifasını göz yaşları içinde açıklamış, Türkiye demokrasisinin AKP eliyle bitirilmek istendiğini ve tek adam rejiminin zorbalıklarını ifade eden cümleler kurmuştur."

"Sayın A. Edip UĞUR konuşmasında;"Seçimle gelen emir ve tehdit ile gider. İstifa etmem için ailemi tehdit ettiler. Bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat " olduğunu her platformda beyan eden sayın Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarının istifası sırasında gerçek yüzünü de ortaya çıkarmıştır. Çok değil bundan 60 gün önce "Raconu Reis Keser" diyen A. Edip UĞUR, aslında istifası esnasında ülkeyi el birliği ile getirdikleri noktaya ağlamıştır. A. Edip UĞUR ağlarken, ülke demokrasisini 15 yılda adım adım nasıl tek adamın elline bıraktığına ağlamıştır. A. Edip UĞUR aslında tek adamın değil, aklın, bilimin, liyakatın cok daha önemli olduğunu yeni öğrendiği için ağlamıştır. 16 Nisan referandumunda, bizler tek adam rejimine karşı çıkarken sizler kendi ikbaliniz için "EVET" diyere"Eğer göz yaşların memleketin ahvali içinse seni tehdit edenler hakkında derhal savcılığa suç duyurusunda bulun. Yok ben ülkenin haline değil, kendi halime ağlıyorum diyorsan, hakkınızda bulunan FETÖ VE YOLSUZLUK suçlamalarını kabul etmiş olursun."

"Buradan İçişleri Bakanına soruyorum; İçişleri Bakanlığından bir yetkiliyi elinde dosya ile sayın Edip UĞUR´un kayın biraderine gönderdiğiniz doğru mudur? Göndermiş olduğunuz yetkilinin elindeki dosyayı tehdit olarak kullanıp Edip bey ya en geç pazartesi günü istifa eder, yada eşi, oğlu ve kendisini pazartesi günü cezaevinde ziyaret edersiniz" dediği doğru mudur? Doğru değilse sizlerin adını kullanarak bu tehditleri savuran kişiyi bulmak için bir girişiminiz varmı? Sözlerime son vermeden önce buradan aziz milletimize seslenmek istiyorum;AKP 15 yılda eğitimden tarıma, ekonomiden dış politikaya, sağlıktan terör sorununa kadar tüm politikaları iflas etmiştir. Dün söylediklerini bugün inkar edercesine davranan AKP, yerel yönetimlerde de büyük bir fiyasko yaşamıştır. Yaşanan bu başarısızlıklara en büyük cevabı ve cezayı bir tek necip milletimiz verecektir. Artık tüm politikalarıyla iflas etmiş AKP iktidarı, son söylemleri ve icraatlarıyla büyük bir çıkmaza girmiştir. Artık ülkemiz kötüleri değil İYİ leri konuşmalıdır. Artık milletimiz kötülere görevden el çektirip İYİ leri görev başına getirmelidir. Artık muhterem halkımız bir bütün olarak kötülükleri değil, İYİ´likleri konuşmalıdır."

"İYİ PARTİ programı, donanımlı kadroları ve milli politikaları ile tüm TÜRKİYE´Yİ kucaklamaya hazırdır."

"İYİ OLUN, ÇÜNKÜ İYİ OLURSANIZ;KAYBEDECEĞİNİZ TEK ŞEY KÖTÜLÜK OLACAKTIR´´ diyor, sizlere saygı ve selamlarımı sunuyorum. İyi Parti Haberleri ve Gelişmeler için İyi Parti Haberleri Kategorisini Takip Edebilirsiniz." dedi.



Anahtar Kelimeler: Edip Uğur açıklaması
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli