OKUL PROBLEMLERİ SORU ÖNERGESİ OLDU

OKUL PROBLEMLERİ SORU ÖNERGESİ OLDU

BALIKESİR MARMARA İLÇESİ`NİN OKUL PROBLEMLERİ SORU ÖNERGESİ OLDU




BALIKESİR MARMARA İLÇESİ`NİN OKUL PROBLEMLERİ SORU ÖNERGESİ OLDU


Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Milli Eğitim Bakanlığı`na iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Balıkesir İli Marmara İlçesi`nin okul problemlerini gündeme getirdi.

LİSE`DE EĞİTİM AKSIYOR, MERKEZ İLKOKULU YIKILMAK ÜZERE

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Balıkesir İli Marmara İlçesi`nde yer alan Marmara Lisesi ile Merkez İlköğretim Okulu binalarının kullanılamaz durumda olduğunu belirtti. Okul binalarının bakımsızlığının ciddi şikayetlere neden olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, bu durumun ilçeye atanan lise öğretmenlerinde de isteksizlik yarattığını belirtti. GÜMÜŞ, meselenin Marmara Adası sakinlerinin ilçeden göç etmesine neden olacak kadar ciddi bir sorun haline geldiğini ifade etti.

`YENİ OKUL BİR AN ÖNCE YAPILMALI`

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden aldıkları bilgiye göre, ilçede yeni bir okul binası yapılması için ihale açıldığını dile getiren GÜMÜŞ, önemli olan konunun yeni okulun bir an önce bitirilmesi ve her iki okulun yerini dolduracak önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Milli Eğitim Bakanı`na iletilmek üzere bir soru önergesi hazırladığını belirten GÜMÜŞ, önergede şu sorulara yer verdi:

"Yeni okul binası ilçede sorunlu durumda olan her iki okul binasının görevini yerine getirecek kapasiteye sahip olacak mıdır? Şayet yeterli değilse ihtiyacın karşılanması için ne tür önlemler alınmaktadır? Yapılan ihalenin sonucu belli olmuş mudur? Okul ne kadarlık bir fiyata ne kadar sürede ve hangi firma tarafından yapılacaktır? Okulun önümüzdeki öğretim yılına yetişebilmesi mümkün olacak mıdır? Eğitim gören çocukların daha fazla mağdur edilmemesi okul ihtiyacının biran önce karşılanması için gerekli tedbirler Bakanlığınız tarafından alınmış mıdır?"







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı