OKUL SERVİSLERİ DENETLENİYOR

OKUL SERVİSLERİ DENETLENİYOR

Kurallara uymayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç sahiplerine gerekli izin ve belgeler de verilmeyecek.

Balıkesir Gönen ilçesinde okular öğretime başladı.

Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay 2022/2023 yılı eğitime başladık ilçemizde 49 okul, ve kurum, 86 eğitim yöneticisi, 863 öğretmen 51 yönetici görev yapıyor 11332 öğrenci eğitim görüyor.

Müdür Metin  Erbay Gönen’ de faaliyet gösteren öğrenci servis araçlarının güvenli servis yapma özelliğine sahip olup olmadıkları periyodik zamanlarda kontrol edilerek, öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınmaları sağlanıyor. Gönen Emniyet Trafik Tescil Büro Amirliği'nin yaptıkları uygulamalarda, öğrenci servis araçlarında bulunması gereken nitelikler kontrol ediliyor. Yapılan kontrollerde araçlarda camların kafesli olması, kapıların şoför tarafından kumanda edilerek açılıp kapanması, yangı tüpünün bulundurulması gibi taşıma güvenliğini sağlayan niteliklerin kontrolü yapılıyor.

Öğrencilerin araca güvenli bir şekilde binmelerini ve araçtan aynı şekilde güvenli inmelerini sağlamak için, ailelerine çocuklarını teslim eden bir hostesin mutlaka servis aracında bulunması gerekiyor. Denetlemelerde ekipler önce şoförün sürücü belgesi, servis taşımacılığı yetki belgesi, psikoteknik raporları, mesleki yeterlilik belgelerini kontrol ediyor. GBT sorgulaması yapıyor. Daha sonra araç denetimine geçen ekipler, emniyet kemerlerini ve taşıma kapasitesini kontrol ediyor. Yeni yönetmeliğe göre, kurallara uymayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç sahiplerine gerekli izin ve belgeler de verilmeyecek.



Anahtar Kelimeler: SERVİSLERİ DENETLENİYOR
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı