?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? başlıyor.

?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? başlıyor.

ATIK PİLLER OKULLARIN DESTEĞİ İLE TOPLANIYOR

Bandırma Belediyesi, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP-DER) iş birliği ile okullarda öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği ?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? başladı.

/resimler/2019-10/16/1727075227497.jpg

İl genelinde 2 ayrı grupta düzenlenen yarışmada Bandırma 1.grupta Altıeylül, Karesi ve Edremit İlçeleriyle yarışacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılını kapsayan ?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması?nda kentimizdeki özel ve resmi anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve dengi okullar yer alabilecek.

Yarışma süresince gruplarda yer alan ilçeler arasında en çok pil toplayan ilk üç okul ödüllendirilecektir. Yarışmada toplanan atık piller, TAP-DER tarafından çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecek.

30 Nisan 2020 tarihinde son bulacak olan Atık Pil Toplama Yarışmasıyla ilgili okullar Bandırma Belediyesi Temizlik İşerinden bilgi alabilirler.

/resimler/2019-10/16/1727508978300.jpg

Atık Pil Yarışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, her yıl Bandırma Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması´nın çevre sağlığına büyük katkı sunduğunu söyledi.

Başkan Tolga Tosun: ?Bu tür yarışmalar ve organizasyonlar çocuklarımıza çevre sağlığı ve doğayı koruma bilincini aşılamak adına önemli faaliyetlerin başında geliyor. Aynı zamanda bu tür çalışmaların küçük yaştan itibaren çocuklarımıza atık pillerin toplanmasını özendirmek ve buna teşvik etmek adına büyük katkı sunduğuna inanıyorum. Geçtiğimiz yıl bu yarışmada Şehrimiz 17 Eylül İlkokulu birinci gelmiş ve bizlerde hediyelerini kendilerine takdim etmiştik. Her yıl olduğu gibi bu yılda kentimiz okulları yarışmaya yoğun ilgi göstererek yine birinciliği şehrimize getireceklerine inanıyorum. Elbette ki bu yarışmadaki amaç kazanmaktan öte daha çok atık pil toplanarak çevre sağlığına daha fazla katkı sunmak. Bu süreçte şimdiden tüm okullarımıza başarılar diliyorum? dedi.

1 grup: Altıeylül, Karesi, Bandırma, Edremit
2 grup: Gönen, Ayvalık, Burhaniye, Bigadiç, Susurluk, Dursunbey, Sındırgı, Erdek, İvrindi, Havran, Kepsut, Manyas, Savaştepe, Balya, Gömeç, Marmara

/resimler/2019-10/16/1727306634155.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli