Okullara sıkı denetim, okullar taşınacak

Okullara sıkı denetim, okullar taşınacak

Bazı okullarında yerleri değiştirilecek, okul yapımına ise devam ediliyor.

Bandırma´da önümüzdeki dönemde bazı okullar yıkılırken, bazı okullarında yerleri değiştirilecek, okul yapımına ise devam ediliyor. Bandırma´daki tüm okullar 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında tekli eğitime geçmiş olacak.

/resimler/2018-6/20/1246567656958.jpg

Bandırma´da bir yandan tekli eğitime geçiş için okul yapımı çalışmaları devam ederken, okul çevrelerinin güvenliği de mercek altına alındı. Bazı okulların duvarları olmaması güvenlik eksiği olarak belirlendi ve okul bahçelerinde duvar yapımı içinde çalışmalar başlatıldı.

Birçok okulun yeni yerlerine taşınacağını kaydeden Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi; ?ŞMG Lisesi-Ayyıldız Anadolu Lisesi, hastanenin yanındaki alana taşınacak.  ŞMG ve Ayyıldız Anadolu Lisesi´nden boşalacak binalara Bandırma Ortaokulu, Vecihibey Ortaokulu ve Evyapan Ortaokulu taşınacak. Bandırma Ortaokulu´ndan boşalacak bina, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün kurs çalışmaları için kullanılacak.  Vecihibey Ortaokulu, geçici olarak Hürriyet İlkokulu binasına taşınacak. Daha sonra Hürriyet İlkokulu yıkılarak, buraya sıfırdan, 24 derslikli yeni bir bina yapılacak. Evyapan Ortaokulu´nun bulunduğu ada, eski Çocuk Sarayı dahil, Maliye Bakanlığı tarafından satılacak. Cumhuriyet İlkokulu´nun ve Marmara İlkokulu´nun yanlarına ek derslikler yapılacak. Yaman Egeli Ortaokulu´nun yanına yapılacak ek bina işi ihaleye çıkarılacak.  2019-2020 eğitim-öğretim yılında, tüm okullar tekli eğitim-öğretime geçmiş olacak.  Bilim-Sanat Merkezi, merkez Endüstri Meslek Lisesi´nde çalışmaya başlayacak. FETÖ binaları, Bandırma Anadolu Lisesi ve Kemal Pireci Lisesi´ne verilecek. Hâlen Diş Hastanesi binasında çalışmalar yapan ?Rehberlik Araştırma Merkezi?, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına alınarak, eğitim-öğretimde bütünlük sağlanacak.  Spor Toto Genel Müdürlüğü, Bandırma Fen Lisesi´nin zeminini, Edincik Recep Gençer Teknik ve Anadolu Lisesi´nin elektrik ve ısıtma sistemini yenileyecek. Bu iki okuldaki yenilemenin toplam bedelinin, 200-300 bin lira olması bekleniyor. Bandırma Kaymakamlığı, bu konuda Spor Toto Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayacak. Sabancı Vakfı, çok eskiyen EnerjiSA Fen Lisesi´ni onaracak.?

/resimler/2018-6/20/1247246719721.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli