Okullarda pastalı kutlama yasaklandı.

Okullarda pastalı kutlama yasaklandı.

İki okulda meydana gelen gıda zehirlenmesi önlem alınmasına neden oldu.

Önceki hafta Şehit Süleymanbey ortaokulu ile Edincik Ortaokulunda meydana gelen gıda zehirlenmesi sonucu Hastaneye kaldırılan öğrenciler, serum ve mide yıkanması ardından sağlıklarına kavuşurken, olayın yakın takipçisi Bandırma Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdülüğü aracılığı ile okullara gönderdiği yazılı açıklama ile kurumlarda dışarıdan getirilecek hertürlü yiyecek ile kutlama yapılması yasaklandı.

Konuya ilişkin inceleme ve soruşturma sürerken, olaya adı karışan pastane Bursa´dan gelen gıda uzmanları tarafından genel incelemeye tabi tutuldu.

/resimler/2015-12/12/0017129810162.jpg

    Lokantacılar odası "Olumsuzluğun kaynağı yetki kargaşası"

Bandırma Lokantacılar ve gıda imalatçıları odası başkanı Hamit Levent Gürer, Bandırma´da bir grup öğrencinin okulda yaptıkları kutlamada pasta yedikleri için gıda zehirlenmesi ile muhatap olmalarınınkurumlar arası yetki kargaşasından kaynaklandığını söyledi.

Gürer, "Gıda imalatçısı statüsünde olmaklabirlikte odamıza kayıt olması gereken bu tür esnaflar, mevzuata dayalı denetim güvencesine sığınmak amacı ile Ticaret Odasına kayıt olarak "Tacir" sıfatı ile faaliyet göstermektedirler. Böyle olunca odamız butür esnafların denetimini yapamamaktadır." dedi.

Bandırma Lokantacılar ve Gıdaimalatçıları Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, Bandırma´da meydana gelen gıda zehirlenmesi sırasında Antalya´da federasyon toplantısında bulunduğunu, ancak gerekli inceleme ve araştırmayı yaptıktan sonra söz konusu pasta imalathanesinin kendi üyeleri olmadığını müşahade ettiklerini söyledi.

/resimler/2015-12/12/0017344185474.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli