Okullarda zil çalmayacak

Okullarda zil çalmayacak

Erdek milli Eğitim müdürü Ömer Ceylan Zamanı kullanmak amacıyla okullarda zil sesinin kaldırılacağını söyledi.



Erdek milli Eğitim müdürü Ömer Ceylan Zamanı kullanmak amacıyla okullarda zil sesinin kaldırılacağını söyledi.

Yaşamda kazanımı en zor, Kullanımı en kolay olan zamana karşı yaşam savaşında daha sağlıklı kararlar alabilmek adına okullardan zil sesi kaldırılıyor.

Açıklamayı dün sabah Öğrenmen evinde basına verdiği kahvaltıda yapan Erdek ilçe milli eğitim müdürü Ömer Ceylan esas olanın verimliliği arttırmak olduğuna dikkat çekerek ses kirliliği yerine temeffüslerde müzik yayını yapılabileceğini söyledi.

Beraberinde şube müdürü Adnan Arıuçar ve Öğretmen evi müdürü Erbil Camgöz ile birlikte  yerel basını kahvaltıya alan Erdek ilçe milli Eğitim müdürü Ömer Ceylan meslek derslerindeki kadro yetersizliğine rağmen Erdek teki başarı oranın yüksek olduğunu söyledi.

1.Ana okulu olmak üzere merkezde 8 Ocaklar, Karşıyaka ve Çakıl`da 8 yıllık tedrisat   verdiklerine dikkat çeken Ceylan gelecek yıllarda alt sınıflara agırlık verileceğini ifade etti.

Okul aile ilişkilerine önem verip Erdek te  eğitim kalitesini daha üst noktalara taşımak azminde olduklarını ifade eden Ceylan``Okulları sabah açılıp akşam kapanan kurumlar olmaktan çıkartmalıyız, Bu fiziki yapılar daha rantabl işletilmeli, Gündüz çocuklara sunulan hizmet akşamda velilerin beceri kurslarına ilişkin faaliyet göstermeli, ancak şu anda personel yetersizliğinden böyle bir talebe yanıt vermemiz sözkonusu değil.`` dedi.
Eğitimdeki kaliteyi yükseltmek noktasında okulda nöbet tutan öğrencilerin derslerden kalmamak adına çaba gösterildiğine değinen müdür Ceylan Belediyeden yatay geçişle temin edilen kadrolardan bu ihtiyacı karşılamak istediklerini söyledi.

Erdek İlçe miili eğitim müdürü Ömer Ceylan toplam 10 okulda 3900 öğrencinin eğitim,öğrenim gördüğünün altını çizerek gelecek yıl  güney marmara kalkınma ajansı programı ile ``Mutlu aile, başarılı Çocuk`` projesi kapsamında velilere yönelik eğitici projeler üretmek istediklerini söyledi.

Bu noktada hazırladıkları programda iletişim uzmanı Canten Kaya`nın 20 Mart`ta Erdek Öğretmen evi konferans salonunda velilere yönelik konferans yapacaklarına işaret eden Ceylan Erdek okullarındaki sportif eksikliklerinde spor salonu olmayışına bağladı.

Ceylan; İnşaatı dev
am eden spor salonu tamamlandığında, Beklenen diğer spor dallarında da faaliyet gösterileceğini söyledi.

Yeni salonun kurumlar arası sportif etkinliklerin artışına neden olduğu gibi,Okul,Öğrenci,Öğretmen ve veli üçgeninde üretilecek ortak projelere katkı sağlayacağını belirtti.
Ceylan önümüzdeki günlerde Okullarda kutlanması muhtemel Bayram törenleri içinde 23 Nisan bayramının tören geçidi sonrasında kutlamaların okulların kendi bünyelerinde kutlanacağının altını çizerken, 19 Mayıs için halen bir bildiri kendilerine ulaşmadığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli