OKULÖNCESINDE" EKO -PERE TWİNNİG

OKULÖNCESINDE

"OKUL ÖNCESINDE" EKO -PER “eTwinnig projesiyle doğaya duyarlı, çevre bilinci olan, doğa ile iletişim kurmayı öğrenmeleri amaçlanıyor.

Gönen İlçesi, Özcan Kılınçay İlkokulu Ana sınıfı öğrencileri "OKUL ÖNCESINDE" EKO -PER “eTwinnig projesiyle doğaya duyarlı, çevre bilinci olan, doğa ile iletişim kurmayı öğrenmeleri amaçlanıyor.

Projede farklı illerden (Aksaray, Balıkesir, İstanbul, Mardin  ) öğretmen ve öğrenciler her ay proje uygun etkinlikler yapıyor. Permakültür; içinde bulunduğumuz yüzyılın en temel problemlerinden biri olan çevre sorunlarının çözümü olan sürdürülebilir yaşama doğru ilerlemek için oldukça başarılı bir sistemdir. Permakültürün en temel amacı; kendimizin ve çocuklarımızın sorumluluğunu üstlenmek ve karbon ayak izimizi en aza indirmektir. Projemiz ile okul öncesi dönemdeki çocuklara çevre bilinci, doğaya karşı duyarlılık ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu ay öğrenciler ve öğretmenler Kompost yapımı ile ilgili bilgiler öğrendiler. Hem projedeki öğretmenler hem de öğrenciler için Zoom üzerinden etkinlikler yapıldı. Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan SİVASLI öğretmenlere kompost yapımı ile ilgli bilgiler verdi. Yazar Sima ÖZKAN Zoom üzerinden proje öğrencilerine yazmış olduğu "SOSO'NUN KOMPOST KİTABI"nı anlatarak bize bilgiler verdi. Öğrencilerimiz kompostu soru cevap şeklinde eğlenerek öğrendiler.



Anahtar Kelimeler: OKULÖNCESINDE" - TWİNNİG
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı