Ok,"YANDAŞLAR ZENGİN OLDU"

Ok,

MİLLET VEKİLİ İSMAİL OK; SON 10 YILDA HALK FAKİRLEŞTİ, YANDAŞLAR ZENGİN OLDU

OECD raporuna göre, Türkiye´nin gelir ve servet dağılımı konusunda ki adaletsizliği, İYİ Parti´yi harekete geçirdi. İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin araştırılması için TBMM´ye araştırma önerge verdi.

Açıklanan OECD raporlarıile birlikte, Türkiye´nin gelir ve servet dağılımı konusunda Avrupa´nın en kötü durumdaki ülkelerinden biri olduğunu söyleyen İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, araştırma önergesini yirmi milletvekilinin imzası ile meclis başkanlığına sundu. Önergenin gerekçesinde bir takım veriler paylaşan Ok, Türkiye´nin sahip olduğu toplam servet değerinin 1 trilyon dolar olduğunu ve nüfusun yüzde 72,6´sının servetinin 10 bin doların altında olduğu belirtti. Diğer yandan nüfusun yüzde 10´unun servetinin, ülke servetinin yüzde 77´sini oluştururken, nüfusun en zengin yüzde 1´inin ise ülke servetinin yüzde 54´üne sahip olduğunu önergenin genel gerekçesi olarak sundu. Önerge hakkındakonuşan Ok ?´Türkiye´nin son 10 yılda gelir dağılımı yönünden en hızlı bozulan ülkelerden birisidir. Ak Parti iktidarında halk fakirleşti, yandaşlar zengin oldu´´ dedi.

OK; 60 Saatten Fazla Çalışan İşçilerin Oranı Yüzde 20,6

Türkiye´de haftada 60 saatten fazla çalışan işçilerin oranının yüzde 20,6 olduğunu söyleyen İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, bu oranın aynı zamanda OECD ülkeleri içindeki en yüksek oran olduğunu ifade etti.Listede ilk sırada bulunan Türkiye´yi takip eden ülkeler, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika ve Endonezya olduğunu söyledi. Listede en düşük oranlarla işçi refahı en yüksek olan ülkeler ise Litvanya, Letonya, Estonya ve Hırvatistan yer almakta.

OK; Ülkenin Yüzde 20´si Açlık Sınırının Altında

Sözlerine devam eden OK ?´Ülkemizde nüfusun yüzde 20´den fazlası açlık sınırının altında yaşarken, yüzde 60´ı da yoksulluk sınırında yaşıyor. Başta enerji olmak üzere, gıda maddelerine gelen art arda zamlar dolayısıyla Türkiye´de açlık ve yoksulluk artıyor. Ülkemizde son 10 yılda devlet eliyle gelir adaletsizliği ve yoksulluk sistemli bir şekilde bu noktalara getirildi. Ülkemizin ciddi bir bölümü yoksulluk içerisinde hayatta kalma mücadelesi verirken, ülkenin şanslı yüzde biri servetlerine iktidar eliyle servet katmaya devam etmektedir´´ dedi. 

 



Anahtar Kelimeler: YANDAŞLAR ZENGİN OLDU
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli