Olaysız, Şenlik havasında geçti

Olaysız, Şenlik havasında geçti

1.Mayıs,İstanbul`u gerdi, İzmir ve Ankara`da sıkıntılıydı, Bandırma`da Bayram gibi kutlandı, Sloganlar yerini halaya bıraktı.



Hakların ve Halkların Bayramı 1. Mayıs İzmir ve Ankara`da sıkıntılı
kutlanırken İstanbul`da yaşanan gösterilen 1.Mayıs`a gölge düşürdü.

Durdurulan ulaşım, kapatılan yollar, kurular barikatlara rağmen Taksim`e yürümek isteyen işçilere izin vermeyen İstanbul valliliği, Halkla Polis`in karşlı karşıya gelmesine neden oldu.

Gelişen olaylar sonrası açıklama yapan sendika liderleri, Polis`in zor kulşlanımı sonrası yaralanan arkadaşlarının daki Hastanelere sevklerinde zorluk çektiklerini kaydettiler.

1. Mayıs Hakların ve Halkın Bayramı olarak metrapol kenlerde sancılı bir şekilde yaşanırken Bandırma`da EMEK platformu tarafından düzenlenen kortej ve meydan mitingi tam bir bayram havası şeklinde coşkuyla kutlandı.


Kortejin başında yer alan Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı sedat pekel ve EMEK Başkanlarını meydan girişinde Emniyet müdürleri karşıladı.

Daha sonra geniş güvenlik önlemleri içinde polis tarafından barikatla bölünen alana geçen sendikaların oluşturduğu EMEP çevresi başkanlar nezdinde yapılan konuşmalarla coştu.

Saat 13.00 e gelindiğinde ise konuşmalar tamamlandı ve meydan yavaş yavaş boşalırken kalanlarda halay çekerek kutlamaları uzun süre devam ettirdiler.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı