Olcayto; "Sansürün ve oto sansürün olmadığı bir ülke"

Olcayto;

TGC Başkanı Turgay Olcayto: “Gazetecilerin özgürce haber yapabildiği bir ülkede yaşamak istiyoruz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul’da, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Gazetecilerin özgürce haber yapabildiği bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

Sansürün ve oto sansürün olmadığı bir ülkede yaşamak istediklerini vurgulayan Olcayto, şunları söyledi:

“Türkiye’de, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kalktığını görmek istiyoruz. Sansürün ve oto sansürün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Gazetecilerin özgürce haber yapabildiği, özgürce konuşabildiği bir ülkede çalışma ortamına kavuşmalarını umut ediyoruz.”

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de konuşmasında, “Dövizdeki dalgalanmaya bağlı olarak, kağıt girdisinin ve üretim maliyetlerinin arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Düşünceyi ifade özgürlüğü ihlalleriyle karşılaşıyoruz. Muzır Kurulu’nun, erişkinlerin kitaplarına el atıp yasakladığı bir dönemden geçiyoruz. Telif Hakları Yasası’nın hayata geçmesini bekliyoruz. Devletin bakanlıklarının, yerel yönetimlerinin kitap alıp kütüphanelerle halka ücretsiz ulaştırmasını bekliyoruz” dedi.

PEN Yazarlar Derneği Başkanı Zeynep Oral ise yalnız korona virüsüyle değil, iddianamesiz hapis cezalarıyla, yoksulluk virüsüyle, polis şiddetiyle mücadele edilen bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, “Bu dönemde kitap yazmanın, yayınlamanın, satın alıp okumanın bir kahramanlık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false