``Oldu da bitti Maşallah``

``Oldu da bitti Maşallah``

AKP li Körfez vekili Ali Aydınlıoğlu kapatılan beldelerinin gönlünü almak için çaba harcıyor.




Ak Partili Milletvekili Aydınlıoğlu Büyükşehir Tasarısına sözde tepki göstererek bölge seçmeninin gönlünü okşadı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, TBMM`ye verilen Büyükşehir Belediye tasarısında, Edremit`in hakkının yendiğini düşündüğünü açıkladığını söyledi.
Önümüzdeki günlerde tasarının meclis gündemine kanunlaşmak üzere geleceğini ifade eden Aydınlıoğlu, "Büyükşehir belediyesi yasa tasarısı ile Balıkesir ilimiz büyükşehir statüsüne kavuşmuş olacak ve merkezde Karesi ve Altı Eylül İlçeleri olmak üzere iki yeni merkez İlçe Belediyesi kurulacaktır. Böylece Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin alacağı pay iki katına çıkacak, kalkınması ve gelişmesi çok daha hızlı biçimde sürdürecektir. Balıkesir`imize hayırlı olsun"dedi.
Edremit`in hakkını sonuna kadar savunacağını ifade eden Aydınlıoğlu, şöyle konuştu: "Balıkesir 1 milyon 115 bin nüfusuyla; coğrafyasıyla, sanayisiyle, termal, turizmdeki imkan ve yatırımlarıyla bunu çoktan hak etmiştir. Büyükşehir kanun tasarısında belde ve köylerin tamamı mahalle statüsüne dönüşmektedir, bu kanun tasarısı gündeme geldiği günden beri Edremit Körfezinde yoğun göç sebebiyle yeni bir ilçe olma konusu hep tartışma yaratmıştır. Bu konudaki görüşlerimi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne 26.04.2012 tarihinde yazılı olarak ilettim. Altınoluk Beldesinin ilçe olacağını Güre, Zeytinli ve Akçay beldelerinin Altınoluk İlçesine bağlanacağını tasarı TBMM ye sevk edildiğinde öğrendim. Tasarının bu şekliyle Edremit İlçesine haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Telefonlarda vatandaşlarımız Zeytinli ve Akçay`ın Edremit`e daha yakın olduğunu bu sebepten Altınoluk`a bağlanmak istemediklerini tarafıma iletmişlerdir. Yasa tasarısı TBMM de kanunlaşıncaya kadar Zeytinli ve Akçay`ın Altınoluk`a bağlanmaması için uğraşacağım ve mücadelemi sürdüreceğim. Altınoluk`un İlçe olmasına karşı değilim, ancak Akçay, Güre ve Zeytinlinin Altınoluk`a bağlanması çok yanlıştır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım."dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı