Olmadı Kırklareli Gençlik Spor Kulübü!

Olmadı Kırklareli Gençlik Spor Kulübü!

DÜNYANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU OLARAK SEÇİLEN BANU KARADAĞLI'YA  ANTRENÖR MOBBİNGİ...

Dünyanın ayakta alkışladığı kadın basketbolcumuz Banu Karadaglı'ya Kırklareli Gençlik Spor Kulubünden büyük haksızlık yapıldı. Ünlü kadın basketbolcumuz entrenörü tarafından hem manevi hem de maddi mağdur edildi.


Takım  antrenörü Sercan Namlı'nın gerçek mesleğinin ve kadrosunun cankurtaranlık olduğunu ve 3 ay önce kulübe spor uzmanı olarak atandığını öğrenince büyük şok yaşadı. 

 Sercan Namlı, sporcumuz Banu Karadağlı'ya akşam attığı whatsapp mesajında "Seninle doku uyuşmazlığımız var" yazarak ve yasal hiçbir tebligat dahi yapmadan haksız yere işine son verdi. 

5 Eylül 2021 tarihinden beri takımda oynayan Banu Karadağlı kendisine defaten hatırlatmasına rağmen tüm sporcuların  sözleşmelerini  imzalatmayan antrenör Sercan Namlı'nın  kulüpten kendisine ödenen maaşının da hesabına "Sosyal Yardım" açıklaması ile yaptırdığını ögrenince meslek hayatının en büyük şoklarını ard arda yaşadı. 

26 Kasım'da Sırbistan'daki Uluslararası turnuvada İngiltere takımında oynayacak olan Uluslararası şampiyonumuz Banu Karadağlı; " Akşam yazılmış whatsapp mesajını okuduğumda gözlerime inanamadım. Aracıma atladığım gibi Kırklareli'ne gittim. Antrenörümüz gibi kendini tanıtan Sercan Namlı,  bana hiçbir gereķçe bildiremedi. Ben ise kendisine doku uyuşmazlığının tıbbi bir kavram olduğunu, basketbol terminolojisinde böyle bir kavram olmadığını söyleyerek neden işime böylesine keyfi bir kararla son verildiğini sordum. Sercan Namlı sorularımı yanıtsız bıraktı ve gece yarısı kulübün konaklamam için tahsis ettiği evi boşaltmam konusunda bana adeta mobbing uyguladı. Avaz avaz da bağırdı. Ben Sercan Namlı'ya öncelikle gece yarısı arabamı kullanamayacağımı söyledim. Sercan Namlı beni dinlemek istemedi ve diretti. Sonrasında sabah 07:00 ye kadar izin lütfetti. Sabah erkenden arabam orada mı değil mi diye kontrole başladı. 

Daha önce takımı tebrik etmesi vesilesiyle tanıştığımız Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin ile görüşeceğimi duyduğunda ise öfke kontrolünü kaybetti." Açıklamasında bulunan Banu Karadağlı Avrupa'nın ve Dünyanın en değerli oyuncusu ünvanlarına sahip.
 35 yıldır potanın kraliçesi olarak üstün başarılarıyla ülkemizi ulusal ve uluslararası her platformda gururlandıran Banu Karadağlı ikinci şoku antrenör sandığı ve gerçekte basketboldan iyi anlamadığını fark ettiği halde oyunculuk etiği ve meslek ahlakı gereği ses çıkarmadığı Sercan Namlı'nın asıl mesleğinin cankurtaranlık olduğunu öğrenince yaşadı: "Spor hayatımda  çalıştığım hiçbir kulüp bana bunu yapmadı. Ben hala şoktayım. Öncelikle doku uyuşmazlığı sportif değil tıbbi bir terimdir. Dolayısıyla şahsımın  özel telefon hattına böylesine talihsiz ve TÜRK KADININI EZEN bir mesajın yazılmış olması beni ziyadesiyle üzdü. Kaldı ki antrenör Sercan  Namlı'nın bu  keyfi kararı yasalarla da uyumlu değildir. Tüm basketbol otoritelerimizi ve özellikle de kadın meslektaşlarımı, sadece basketbol değil tüm spor dallarındaki kadın sporcularımızı bana destek olmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı. Kulüpten parasını da alamayan Banu Karadağlı "Bu nasıl bir keyfiyet nasıl bir hak gaspı hala inanamıyorum" sözleriyle isyanını dile getirdi. 

Ünlü basketbolcumuz Banu Karadağlı,  ayrıca bu kulübün kendisine ödediği aylık oyuncu hizmet bedelinin nasıl adeta hibe şeklinde ve "sosyal yardım" açıklamasıyla yapılabildiği sorusunun yanıtını ise yetkili makamlara bıraktı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli