Olumsuzluğun kaynağı Gönen Çayı

Olumsuzluğun kaynağı Gönen Çayı

Gönen`de, gerçekleşen GMKA toplantısında, İlçenin içinden geçen çayın yeniden çevreye kazandırılması tartışıldı.




Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Mustafa GÜNDOĞAN' ın katılımıyla gerçekleşen GMKA Çalıştayında 2023 yılında ``Nasıl Bir Gönen Hayal Ediyorsunuz?``  sorusuna yanıt arandı.

Gönen Kaymakamlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının ortaklaşa düzenledikleri çalıştay katılım anlamında gereken ilgiyi görmedi. Gönen`in geleceğine yönelik makro projelerin nüfus bulmasına zemin oluşturacak böylesine önemli bir toplantıya sadece birkaç kişinin katılması beklentiler anlamında kaygı duyulmasına neden oldu.

Kurum ve kuruluşlar adına katılanlara ``Gelecekte 2023 te nasıl bir Gönen Hayal ediyorsunuz?`` Sorusu soruldu.

Yapılan değerlendirmeler de Gönen`in temel beklentisinin Gönen çayı ve ıslahı olduğu belirlendi.

Konu hakkında söz alan Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Balıkesir İl Genel Meclis Üyesi Bülent CAN, Sağlığın ekonomik güçten, o tatlı koltuklardan daha önemli olduğunu vurgulayarak `` Ben çocukluğumda çaya balık tutmaya gittiğimde üç buçuk metre derinliğe saldığım misinamın ucundaki yemi balık kapışını bile izleyebiliyordum. Bugün ise ne yazık ki! Bu sularda canlının bile yaşaması mümkün değil, Gönen çayı su yerine irin akıyor, ‘'dedi.

Can, Tahirova bölgesinde bitmek üzere olan ve Gönen Çayı suyunun 45000 dönüm bakir araziye ulaştıracak bu projeden akan su ile özellikle Gebeçınar ve çevresindeki köylerde yetiştirilen maydanoz bitkisi ile başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki tüketicilerin sofralarına kanserojenli ürün sunmak istemediklerini. Çözüm noktasında devletin ilgili birimlerinin sadece yapması gereken gerçek görevini yapması halinde daha yaşanır bir hal alacağına inandığını söyledi.

Can, ‘'Bu noktada, basında şov yapanlar çaya arıtılmış su saldıklarını iddia edenler ve arıtılan sularında balığın bile yaşadığını göstermeye çalışanlar, suyun nereden geldiğini göstersinler. Tabiî ki sanayileşmeye karşı değiliz, fakat ülkemizin altın tarım alanlarına sahip ilçemizde daha yaşanır hale getirmek hiçte hayal değil. ARKADAŞLAR Biraz daha az kazanın!...''Dedi.








selim varlık
29.05.2013 23:38:14
ne kadar kör varsa Gönene toplanmış. Aşçı arıyorsan Bolu`ya, Tuğla arıyorsan Turgutlu`ya,Kömür arıyorsan Soma`ya gidileceğini bilenler acaba Gönen`e gelindiğinde insanların ne arayacağını neden bilmezler?

bekir yalovalıoğlu
29.05.2013 23:39:54
Kaymakam beyin tenis kordu tartışılmadı mı? 40 bin nüfusun yaşadığı kasabanın takımı kongre yapıyor ne belediye başkanı ne kaymakam var yazık beyler yazık!...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı